stimata doamna gi_jane2,
va multumesc pentru sfat. La Hotararea de divort m-am gandit si eu, sa o duc drept proba, alaturi de adeverinta de venituri, dar nu si la certificatul de nastere al fetei. Mama nu plateste nicio pensie de intretinere, pentru ca motiveaza ca nu are venituri. Fiul meu a facut si plangere penala impotriva ei si nu a obtinut nimic. Este corect sa se indrepte impotriva mea, care am avut grija de el, daca pe mama care l-a parasit nu o poate obliga nimeni, la nimic? Repet: eu ii platesc lunar o suma de bani. Daca lui nu ii ajung acesti bani, pe mine ma poate obliga instanta la mai mult?
Da, chiar asta faceam acum, copii dupa chitante si ordinele de plata! Va multumesc mult pentru sfatul util!
pensia se stabileste functie de nevoia celui ce primeste, dar si de posibilitatea celui ce plateste. depinde cat aveti dvs venituri.. instanta nu poate hotari un procent mai mare decat e legal, astfel la fel de bine, instanta poate hotari ca i se cuvine mai putin de 500 de lei.
in legatura cu pensia datorata de mama, pe langa plangerea penala, puteti sa incercati si executarea silita a bunurilor, daca venituri nu are. se poate recupera pensia restanta pe ultimii 3 ani.
fiul cel mare nu ar face rau s-o actioneze si pe mama in judecata, mai ales ca nu costa. poate candva recupereaza acesti bani ce i se cuvin
Partajul cu fosta mea sotie inca nu s-a terminat, de 5 ani, de cand a inceput. Ea va trebui sa primeasca o sulta, deoarece locuinta mi-a fost atribuita mie, avand copiii in intretinere. Credeti ca este posibil ca fiul meu sa ceara executarea in momentul in care eu incep sa-i platesc sulta? Eu as prefera sa dau banii copilului, decat mamei care l-a parasit, pentru ca ea oricum nu-i va plati nimic, niciodata.
sunt de parere sa demarati cat de curand procedurile de executare silita, mai ales ca partajul nu s-a terminat si se vor mai aduna ceva restante la pensie. datoriile mai mari de 3 ani nu se mai pot recupera
daca executorul nu are din ce recupera, cand veti plati sulta indicati executorului banca si ii blocheaza contul imediat. cheltuielile cu executorul tot de la fosta sotie le veti recupera