avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Am girat si apoi mi s-a pus poprire pe salar
Discuție deschisă în Executare silită

Am girat si apoi mi s-a pus poprire pe salar

In noiembrie 2008 am irat la CAR Petrila (judetul Hunedoara) o colega de munca. In iunie 2009 am fost somata de CAR Petrila pentru suma de 2800 Ron suma neachitata de colega care dupa ce am iscutat cu ea in sensul ca fac plangere penala, mers si si-a achitat suma restanta. In luna aprilie 2010 m-am trezit cu poprire pe salariu iar dupa discutii interminabile cu ea am facut plangere la Procuratura in august 2010. Alaturi de cererea mea mai sunt cereri de denunt penal ca in final sa aflu de la procuror ca suma pe care ea o are de restituit diverselor banci si persoane se ridica la peste 2 miliarde de RON fiind trimis dosarul la Parchetul judetean. Am fost sfatuita sa fac cerere la Judecatoria Petrosani in care sa explic ceea ce s-a intimplat si sa solicit sistarea popririi deoarece dupa achitarea datoriilor mele catre stat nu mai raman decat cu 39 RON pentru supravietuire.
INTREBARII la care eu solicit sprijin pentru a ma putea descurca singura fara asistenta din partea unui avocat pentru ca nu am din ce sa il platesc.
1. Se poate pune doar poprire pe veniturile mele ca si girant iar pe proprietatile detinute de parintii si copilul minor al ei nu se pune? Ea in moment ce a vazut ca se afla ca a inselat diverse persoane a trecut totul pe numele parintilor.
2. CAR Petrila fiind institutie nebancara are dreptul sa de-a imprumut orice suma fara a-si lua masuri de siguranta decat angajamentul de garantie din partea girantilor? La suma de 25000 Ron nu trebuia sa-si ieie si alte masuri? In contract scrie ca face parte integranta si contractul de garantie imobiliara inaintea garantiilor personale.
3. La termenul de azi mi s-a pus in vedere de a plati eu o taxa la Administratia financiara de 194 RON si o taxa judiciara de 3 Ron. De ce trebuie platita aceasta taxa? Daca eu am facut dovada cu inscrisuri ca dupa ce imi achit ratele la banci, facturile la gaz, energie electrica, taxa scolarizare, taxa camin a copilului pe care il am in intretinere eu raman cu 39 RON sunt obligata sa mai platesc aceasta taxa?
4. BEJ are dreptul si este corect sa infijnteze titlu executoriu fara a purta o discutie cu mine printr-o forma de citare, instiintare? Acest BEJ nici macar nu mi-a adus la cunostinta intr-o forma ca doreste sa puna executare silita pe veniturile mele
5. Eu cum pot sa-mi recuperez sumele de bani care mi-au fost retinute si imi sunt retinute in continuare??

Alte discuții în legătură

Poprire ContSters407779 ContSters407779 Buna ziua In urma cu 4ani am solocitat un credit unui CAR local pe care nu l-am putut achita.a urmat o poprire la unul dintre giranti care a fost achitata in ... (vezi toată discuția)
Girant credite Costin1 Costin1 Sotul meu a fost inselat de un coleg de servici si pus garant in 4 credite la 3 C.A.R-uri impreuna cu alti 2 garanti , si la o banca , l-a convins pe sotul meu ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu laur7901 laur7901 Buna ziua - in calitate de girant pentru un debit, s-a emis hotararea judecatoreasca de retinere din salariu; - la data de azi aceasta hotarare si titlul ... (vezi toată discuția)