avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abuz in serviciu si intimidare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abuz in serviciu si intimidare

Buna ziua!
Ma aflam in masina personala impreuna cu familia (sotia, cei 2 copii si o cumnata) si am fost oprit in trafic de un echipaj al politiei rutiere. Mi-au cerut urmatoarele documente: talon, permis de conducere, asigurare si buletinul. Dupa ce le-am prezentat documentele m-au acuzat ca fac taximetrie la negru si au cerut sa se legitimeze persoanele din masina. Nici dupa legitimare nu s-au oprit cu acuzele, comportanduse in special cu sotia foarte nedemn pt. un organ al politiei, iar copilul de 11 ani a inceput sa planga in masina. Au incercat sa ne intimideze spunand ca, suntem filmati pe camera si ca vom plati 200 de milioane amenda. Nu ne-au dat dreptul nici macar sa le explicam ca in urma cu 5 minute, alimentasem la o benzinarie si ne indreptam spre Dedeman. Ne-au tinut in ploaie circa 20 min, ne-au stricat imaginea fiindca lumea se uita la noi ca la urs iar pe sotie o brusca verbal si o privea amenintator cu superioritate. Am insistat sa vina cel care ne-a filmat. A venit un inspector de politie cu filmarea, am asistat cu dansul la derularea imaginilor si am constatat ca masina din imagine nu era a mea. Chiar si in timpul in care vizionam filmarea ma acuza ca eu fac taximetrie si a mea este masina. Dupa tot ce ni s-a intamplat, credeti ca putem ramane doar cu scuzele lor? Ce ne sfatuiti sa facem in aceasta situatie? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:33, 9 Mai 2011
depuneti o sesizare la unitatea de politie rutiera de care apartine precum si la IPJ.
aveti grija ca sotia dvs sa fie dispusa sa depuna marturie.

singura problema este ca exista cuvintul dvs impotriva cuvintului lor insa solicitati sa se vizioneze filmele (ar trebui ca intreaga poveste sa fie filmata deoarece inteleg ca aparatul functiona) si invocati oprirea fara motiv avind in vedere lipsa oricarei sanctiuni.

sau puteti sa nu faceti nimic si sa nu va complicati viata.
O petitie la

petitii@mira.gov.ro

si sa urmariti primirea reaspunsuului in 30 de zile de la depunerea sesizarii.
Daca cunoasteti identitatea politistilor si daca mai exista si alte probe (eventual martori) , cu privire la comportarea politistilor puteti formula plangere penala impotriva acestora pentru infractiunea de purtare abuziva prev.de art.250 c.pen.
Plangerea penala trebuie formulata la parchetul competent teritorial de pe langa tribunalul local.
Aveti si posibilitatea sa urmati si recomandarile distinsilor d-ni avocati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Portofel găsit și luat Maryna84 Maryna84 Anul trecut mi-a căzut portofelul într-o benzinărie. S-a văzut pe imagini cum s-a oprit în dreptul lui un cetățean ce a coborât din masina sa, dar ... (vezi toată discuția)
Masina avariata Bogdy03 Bogdy03 Buna ziua! Mi-am gasit masina avariată (spoiler infundat, crapat, aripa stanga spate zgariata) ce era stationata regulamentar. Am mers la politie, am depus ... (vezi toată discuția)
Agent politie legitimare Florentina1994 Florentina1994 Bună ziua, locuiesc lângă o mănăstire, între 2 sate. Aseară am ieșit din curte sa ma plimb și sa fumez o tigara, m-am oprit în fata mănăstirii ... (vezi toată discuția)