avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Sunt pensionara si am un handicap mediu dobandit inainte de casatorie. Sotul vrea sa divorteze, invocand chiar acest handicap si faptul ca nu-mi poate sau nu vrea sa-mi asigure ingrijirea. Pot refuza divortul? Si daca totusi se pronunta am dreptul la pensie de intretinere?
Cel mai recent răspuns: Cristina Voicu , Avocat 21:42, 4 Mai 2011
Nu aveti dreptul deoarece handicapul l-ati dobandit anterior casatoriei.Opozitia dvs la divort este nesemnificativa daca el vrea sa divorteze ,aduce martori si pana la urma o sa divortati.
Pe de alta parte din cate inteleg aveti pensie deci nu se impune ca el sa va plateasca ,cel putin in lumina textelor de lege in vigoare.
nu aveti dreptul ;si chiar daca nu sunteti dvs de acord cu divortul,asta nu inseamna ca el nu va divorta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apararea in divort eduard2006 eduard2006 Salut sunt casatorit de 3 ani avem impreuna un copil de 2 ani ea a intentat divort fara a avea motive temeinice in acest sens si-a angajat un avocat.eu nu imi ... (vezi toată discuția)
Am o intrebare despre viitorul divort al parintiilor mei logitech_man logitech_man as avea cateva intrebari daca ar putea sa-mi raspunda un avocat de pe acest site mama mea s-a decis sa divorteze vrea acest lucru de ceva ani in fine ideea ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere angiandu angiandu Buna ziua! Va rog sa imi spuneti si mie daca sotia este pensionata de boala ( 600 lei ), nu mai locuieste cu sotul dar nu vrea sa divorteze, poate sa ... (vezi toată discuția)