avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carte de munca

Buna ziua,

În anul 2006,luna august,mi-am dat demisia dintr-o societate comercială ;contractul individual de muncă încheiat cu această societate înceta în termen de 15 zile calendaristice de la data demisiei,fapt ce s-a petrecut.Conducerea societăţii a hotărât :
- sa nu-mi platească salariul pe cele 15 zile ;
- să nu-mi elibereze cartea de munca cu toate că am uzat de toate mijloacele amiabile ;rog să-mi daţi un sfat privind modul de a proceda pentru a-mi recupera acest document (perioada care a trecut de când am plecat din această societate 08.2006 - 07.2008).

Cu respect,
Huminiuc V.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:55, 9 Octombrie 2008
Va multumesc mult pentru raspunsuri.
Am vrut sa merg in urma cu ceva vreme la Bucuresti sa le ridic personal, i-am anuntat ca o sa vin sa ridic cartea de munca, dar mi s-a raspuns ca degeaba vin pentru ca nu se poate semna lichidarea si nu pot sa-mi elibereze cartea de munca, si ca or sa ma anunte ei. Apoi nimic. In urmatoarea perioda, aprox 2 saptamani, am tot sunat sa intreb in cat timp estimeaza ca pot merge si secretara imi tot spunea ca nu e nimeni la resurse umane, si ca altcineva nu poate sa-mi dea nici un raspuns si nici sa-mi elibereze cartea. Si imi spunea sa revin. Mi-e frica ca, si daca merg, merg degeaba... si sunt si bani si timp pierdut.
O sa incerc o notificare printr-un executor judecatoresc poate o formulare juridica o sa aiba mai mult efect. Macar sa-mi faca o programare cand pot merge. Si daca tot nu primesc nici un raspuns, o sa fac si o sesizare la ITM.
ninam a scris:

Va multumesc mult pentru raspunsuri.
Am vrut sa merg in urma cu ceva vreme la Bucuresti sa le ridic personal, i-am anuntat ca o sa vin sa ridic cartea de munca, dar mi s-a raspuns ca degeaba vin pentru ca nu se poate semna lichidarea si nu pot sa-mi elibereze cartea de munca, si ca or sa ma anunte ei. Apoi nimic. In urmatoarea perioda, aprox 2 saptamani, am tot sunat sa intreb in cat timp estimeaza ca pot merge si secretara imi tot spunea ca nu e nimeni la resurse umane, si ca altcineva nu poate sa-mi dea nici un raspuns si nici sa-mi elibereze cartea. Si imi spunea sa revin. Mi-e frica ca, si daca merg, merg degeaba... si sunt si bani si timp pierdut.
O sa incerc o notificare printr-un executor judecatoresc poate o formulare juridica o sa aiba mai mult efect. Macar sa-mi faca o programare cand pot merge. Si daca tot nu primesc nici un raspuns, o sa fac si o sesizare la ITM.

Mergeti si depuneti o cerere de eliberare a carnetului de munca si luati un nr. de inregistrare, aceasta este o dovada ca l-ati solicitat . Doar prin telefon nu veti rezolva si daca faceti o sesizare societatea poate sa arate ca nu v-ati prezentata sa ridicati carnetul de munca si deci nu a vea cum sa vi-l elibereze. Inainte de a face o sesizare trebuie sa va prezentati sa-l ridicati , altfel cum faceti dovada ca l-ati cerut?
:offtopic:
@ ninam
La ce firma ati lucrat ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare carte munca mari68 mari68 Buna ziua, Am lucrat la o firma de telefonie cu sediul central in Bucuresti si cu magazin in Timisoara. In data de 16.09.08 mi-a incetat contractul de munca ... (vezi toată discuția)
Cine e autorizat sa tina cartile de munca elsa579 elsa579 Mi-am dat demisia de la o firma la 1 aprilie 2008. Eu singura am fost cu demisia si deciziile la ITM sa la inregistrez. Acolo m-i s-a spus sa revin dupa carte ... (vezi toată discuția)
Demisie ionutvd ionutvd In urma cu aproximativ 2 luni mi-am dat demisia de la firma la care lucram. Am redactat demisia, am semnat-o, i-am inmanat-o managerului si el mi-a zis ca in ... (vezi toată discuția)