avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2011 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inscrisuri disparute din dosar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inscrisuri disparute din dosar

La apel, la primul termen de judecata mi s-a admis numai proba cu inscrisuri. La al doilea termen am depus un set de inscrisuri foarte importante, aparute dupa sentinta data de instanta de fond, care ar fi trebuit sa lamureasca procesul. La acest al doilea termen instanta de apel a ramas deja in pronuntare. Dupa comunicarea hotararii, mai ales ca in practicaua hotararii se consemneaza ca am depus setul de inscrisuri, am fost la arhiva pentru a consulta dosarul. Surpriza este ca dosarul nu contine nici un inscris din cele depuse de mine sau de partea adversa, el este numerotat si se termina cu hotararea instantei. Se poate invoca ca exceptie in calea de atac nulitatea acestui act de procedura, si anume administrarea inscrisurilor?
Cel mai recent răspuns: Robert68 , utilizator 21:24, 9 Mai 2011
In hotararea pronuntata sau in practicaua acesteia (partea introductiva a hotararii) se face vorbire despre respectivele inscrisuri ?
Acestea apar inregistrate la registratura instantei ?
In practicaua se consemneaza ca am depus in fata instantei setul de inscrisuri in numarul de exemplare cerute. Nu le-am depus prin registratura.
Adica de maniera ca ati depus un set de acte , fara a le nominaliza , la modul generic ?
In practicaua deciziei de la apel s-au consemnat urmatoarele: "...reprezentantul apelantului reclamant depune un set de inscrisuri, comunicand si apelantei parate o copie." Apelantul reclamant sunt eu. Mai mult decat atat, in cuprinsul motivarii se mai consemneaza: "... in apel a fost administrata proba cu inscrisuri, celelalte probe solicitate de apelant fiind respinse ca neutile cauzei...". Dupa cum am specificat, aceste inscrisuri foarte importante nu sunt la dosar, ca si cand n-am depus nimic.
Sper ca nu ati depus originale.
Le depuneti de aceasta data prin scrisoare postala cu lista de inventar, descriind fiecare act in parte.( exista un formular special la posta).
Acesta va fi unul din motivele de recurs.

Alte discuții în legătură

Decizie data in apel, cu inscrisurile disparute de la dosar Robert68 Robert68 La ultima infatisare la Tribunalul Bucuresti am depus in fata instantei proba cu inscrisuri, proba incuviintata anterior. La aceasta ultima infatisare instanta ... (vezi toată discuția)
Motive recurs Monica H. Monica H. buna seara, situatia cu care ma confrunt e cam asa: am formulat o cerere de chemare in judecata. la termenul de probe nu m am putut prezenta din motive ... (vezi toată discuția)
Deciziile posibile luate de curtea de apel Ioana1919 Ioana1919 As dori sa stiu ce decizii poate lua Curtea de Apel intr-un proces civil in care prima instanta (Tribunalul Bucuresti) a respins ca neintemeiata actiunea ... (vezi toată discuția)