La ultima infatisare la Tribunalul Bucuresti am depus in fata instantei proba cu inscrisuri, proba incuviintata anterior. La aceasta ultima infatisare instanta a ramas in pronuntare, care s-a dat a doua zi. Dupa comunicarea deciziei am putut sa consult dosarul de la arhiva TB, unde am constatat ca probele incuviintate lipsesc: dosarul contine numai motivele de apel, incheierea prin care se incuviinteaza proba cu inscrisuri si decizia instantei (nu lipseste nimic din filele numerotate). Mai mult, motivarea deciziei nu contine nici o referire la inscrisurile depuse de mine, ci se bazeaza numai pe inscrisurile din dosarul de fond. In practicaua deciziei s-a consemnat de catre grefier ca am depus acest set de inscrisuri.
Poate instanta de recurs sa aplice art. 583-584 Cpp si astfel sa rejudece pe fond cauza?
Daca in apel nu ati depus inscrisuri in original, ci doar fotocopii, nu este necesar sa se parcurga procedura prevazuta de art.583-584 Cpc, privind refacerea inscrisurilor disparute. Mai anexati un set cu acele inscrisuri la motivele de recurs si aratati in motive ca aceste inscrisuri au disparut de la dosarul cauzei.
Am depus acest set de inscrisuri la instanta de recurs fara sa mentionez ca este vorba de cel disparut, pentru ca am dorit ca aceasta instanta sa constate singura ca asa s-a intamplat. Raspunsul de la TB a fost edificator in acest sens. Numai ca instanta de recurs doreste sa reconstituie dosarul, desi era de ajuns sa constate ca hotararea in apel s-a dat fara existenta probelor la dosarul de apel. Unul din motivele mele de recurs a fost acesta. Intrebarea era daca doreste sa judece pe fond, desi este instanta de recurs.