avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... au companiile raspundere morala....?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

au companiile raspundere morala....?

care este legea care sprijina chesti asta:"companiile nu au o raspundere morala pentru modul in care sunt utilizate produsele lor"

Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 09:27, 5 Mai 2011
"persoana morala" inseamna persoana fictiva, nu inseamna ca are morala.

"persoana morala" este folosita in doctrina franceza, nu romana.

"morala" este un ansamblu de reguli recunoscute de toata lumea.
Mai inseamna si "reguli de viata", dar persoana juridica nu are viata per se, ci doar viata juridica, ele nu pot respecta un cod moral ca o persoana fizica.

Alberto Kurtyan

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier owyvan owyvan Buna ziua, in data de 08. 09.2015 in timp ce se deplasa la servici, sotia mea a fost lovita de un autoturism pe trecerea de pietoni, fiind dusa la spital cu ... (vezi toată discuția)
Repararea prejudiciilor morale cerute de o persoana juridica multescu99 multescu99 Va rog sa-mi spuneti daca o persoana juridica poate sa ceara repararea prejudiciilor morale de la o institutie publica, care i-a lezat imaginea?Care este ... (vezi toată discuția)
Omor - persoana juridica? ebyeby ebyeby Un prieten de-al meu a gasit in niste grile de drept penal ca varianta \"nu poate fi persoana juridica\" nu era raspuns la \"Subiectul activ al infractiunii de ... (vezi toată discuția)