avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contestam garda financiara?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contestam garda financiara?

Buna ziua! Sunt administratorul unei societati comerciale, ce are ca obiect de activitate comercializarea produselor cu amanuntul, iar astazi am avut o „vizita” din partea a doi agenti ai garzii financiare, care nu au verificat decat casa de marcat. In urma verificarii au gasit un plus de casa de 113 lei pentru care au dat o amenda de 8.000 lei si suspendarea activitatii pe termen de 3 luni de zile (in conditiile in care in luna ianuarie a acestui an am avut un control de la garda in urma caruia am primit o amenda de 1.000 lei - minimul pe care il pot da si fara de care nu pot pleca din magazin). Insa astazi nu am avut acelasi „noroc”.
Plusul de casa nu imi pot explica de unde este (chiar nu imi dau seama ce a facut vanzatoare - nici ea nu stie ce a facut...sau cel putin asa sustine), iar cei doi agenti ai garzii mi-au „sugerat” sa depun contestatie.
Insa nu stiu pe ce motiv sa depun contestatia pentru ca nu stiu ce a facut vanzatoarea de a iesit plusul asta la casa ... Ma puteti ajuta cumva??
Sa platesc amenda...in ultima instanta o platesc, dar daca sunt nevoita sa suspend activitatea pentru 3 luni de zile...in 3 luni de zile imi expira mai mult de jumatate din marfa pe care o am in magazin, plus ca am 8 angajati in spate...ce le fac? Ii trimit acasa?
Va rog mult de tot poate ma ajutati cu o idee, sugestie, orice...sunt disperata!
Cel mai recent răspuns: Mella87 , utilizator 11:02, 13 Mai 2011
Faceti plangere contraventionala, in care sa aratati ca sanctiunile au fost exagerate fata de faptele imputate.Aratai si solicitati instantei sa dispuna reducerea amenzii, suma gasita in plus fiind relativ mica, si mai ales sa se dispuna sanctiunea cu suspendarea activitatii, din motive de protectie sociala(in primul rand-aveti 8 angajati, care vor ramane fara mijloace de subzistenta timp de 3 luni, probabil aveti si contracte cu furnizori, aveti marfa perisabila, etc.Dar in primul rand invocati responsabilitatea, protectia sociala-instantele sunt receptive la astfel de cereri)
Succes!!!!
Multumesc mult de tot!
Buna ziua! Am revenit cu o alta intrebare. Suspendarea activitatii societatii trebuie realizata imediat? Sau am acelasi termen de 15 zile pana sa suspend activitatea ca in cazul amenzii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se dispune suspendarea activitatii Mella87 Mella87 Buna ziua! In urma unui control al GF, agentii GF au gasit un plus de casa de 113 lei pentru care au dat o amenda de 8.000 lei plus dispunerea de suspendare a ... (vezi toată discuția)
Control garda financiara my_ka_ella my_ka_ella Am un magazin si am fost vizitata de garda financiara la 10.30 dimineata. Pana la ora controlului vanzatoarea nu batuse nimic in casa de marcat, comisarii ... (vezi toată discuția)
Amenda penala neplatita georgiana1705 georgiana1705 in urma cu 4 ani , cand practicam taximetria , mi-a fost suspendat permisul pentru cumul de puncte . Am mai condus insa si mi s-au intocmit 2 dosare penale ... (vezi toată discuția)