Pe ce temei legal poate fi descalificat un ofertant deoarece nu a depus in propunerea tehnica niciunul din formularele solicitate de autoritatea contractanta. Astfel, in fisa de date s-a solicitat ca propunerea tehnica sa cuprinda formularele privind cantitatile de lucrari/materiale etc., iar oferta financiara trebuia sa cuprinda aceleasi formulare insa completate din punct de vedere valoric de catre ofertanti. Or, in speta mea orertantul a depus formularele completate in propunerea financiara, dar in oferta tehnica a pus alte documente care nu sunt in mod necesar relevante si care nu au fost solicitate de autoritatea contractanta.
Deci, intrebarea mea este: in situatia in care in propunerea tehnica nu au fost incluse documentele solicitate de AC, atunci se poate considera ca propunerea tehnica lipseste, insa care este temeiul legal pentru a descalifica un ofertant in aceasta situatie?
AC poate aplica art.36, alin.2, lit.a) din HG 925.
In mod normal, ar trebui sa se ceara clarificari.
Daca in formularele din propunerea financiara s-au completat si cantitatile, s-ar putea justifica cu acestea. Daca nu s-au completat si cantitatile nicaieri, nu se prea poate accepta completarea cu formulare a propunerii tehnice, fiind clar ca aceasta nu corespunde cerințelor minimale.
multumesc frumos pentru raspuns.:) Eu stiam ca am citit in legislatie faptul ca lipsa propunerii tehnice sau a celei financiare duce la descalificarea acelui ofertant, insa m-am inselat ... citisem aceasta intr-o documentatie de atribuire.