avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... civil sau comercial
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

civil sau comercial

un contract de prestari servicii incheiat intre o persoana fizica si o societate comerciala este un contract civil sau comercial?
Cel mai recent răspuns: aurelian128 , utilizator 23:51, 3 Iulie 2008
TEMEI LEGAL Codul Comercial:

Art.7. Sunt comercianti aceia care fac fapte de comert avand comertul ca o profesiune obisnuita, si societatile comerciale.
Art.8. Statul, judetul si comuna nu pot avea calitatea de comercianti.
Art.9. Orice pers. care intr-un chip accidental face o operatiune de comert nu poate fi considerata comerciant; ea este insa supusa legilor si jurisdictiunii comerciale pentru toate contestatiunile ce se pot ridica din aceasta operatiune.
Pe cale de consecinta entruo persoana fizica este vorba de aplicabiliattea dreptului civil, iar pt pers juridica - Sunt comercianti aceia care fac fapte de comert avand comertul ca o profesiune obisnuita, si societatile comerciale.
este aplcabil dreptulcomercial
bun, am facut notificarea prin care cer executarea obligatiilor asumate prin contract precum si plata penalitatilor de inatrziere
daca n-o sa ajungem la nici o intelegere ce pot cere in instanta
Valentin Geapana a scris:

Pentru persoana fizica este un contract civil, pentru societate este comercial iar legea aplicabila lui este cea comerciala.

dap. bun raspuns.

Pt. user: ai grija ca notificarea sa respecte conditiile din art. 720 ind. 1 cpc
aurelian128 a scris:

bun, am facut notificarea prin care cer executarea obligatiilor asumate prin contract precum si plata penalitatilor de inatrziere
daca n-o sa ajungem la nici o intelegere ce pot cere in instanta

În instanţă veţi solicita ceea ce aţi cerut firmei prin procedura concilierii, precum şi cheltuielile de judecată. ;)
eu prin notificare cer terminarea constructiei si plata penaltatilor de intarziere
dar daca firma respectiva spune ca nu mai poate termina........nu pot angaja alta firma si cea cu care am contractat sa-mi plateasca facturile pt firma a doua?
acest lucru trebuie cerut in instanta si trebuie amintit si in notificare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu comercial sau civil? marik0 marik0 Buna ziua, Cum se face calificarea unui litigiu ca fiind comercial? Speta de fata este urmatoarea: O soc comerciala detine un spatiu comercial, pe care il ... (vezi toată discuția)
Am suferit un accident auto buniculmiti buniculmiti Intrebarea mea este urmatoarea: Masina mea a fost accidentata de un asigurat al unei firme.El mia dat RCA sa repar masina.Persoana mea este cu societatea ... (vezi toată discuția)
Procedura concilierii luminel luminel Creditorul s-a indreptat impotriva debitorului cu cerere privind emiterea unei somatii de plata, care a fost respinsa. Ulterior creditorul introduce actiune ... (vezi toată discuția)