avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1322 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... am suferit un accident auto
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

am suferit un accident auto

Intrebarea mea este urmatoarea: Masina mea a fost accidentata de un asigurat al unei firme.El mia dat RCA sa repar masina.Persoana mea este cu societatea de asigurare a soferului vinovat in relatii comerciale ( conform codului comercial)
Sau relatia comerciala o are soferul vinovat? Multumesc
Cel mai recent răspuns: buniculmiti , utilizator 18:40, 28 Februarie 2010
din ce carte este spetza aceasta?
Nu este din nici o carte.La al doilea termen societatea de asigurari a cerut respingerea cereri mele de chemare in judecata conform art 7201 din codul de procedura civila precum ca inainte de ai chema in judecata nu am facut cu ei o conciliere directa.Am citit si eu pe acest sait si am vazut ca aceasta conciliere se face numai in relatiile comerciale.Dupa cit ma pricep eu si dupa ce am citit in dictionar eu ca persoana fizica nu am facut comert cu societatea de asigurari.Am cautat pe sait si codul si am citit articolul respectiv si sunt in dilema .De aceia am pus intrebareaEu cred ca nu am facut cu ei comert si nu era de datoria mea sai chem la asa zisa conciliere.Multumesc foarte mult
Pe subiectul proces cu carpatica am exprimat o opinie.

I L O
Daca v-a dat RCA-ul va duceti la firma de asigurari si vi se deschide dosar de dauna.Asiguratorul face constatarea va inmaneaza un act de constatare si mergeti sa va reparati masina.dupa reparatia masinii mergeti din nou la asigurator pt. aintocmi cererea de despagubire sidin acel moment nu mai aveti legatura cu asiguratorul.Cererea de conciliere oface asiguratorul care va propune un mod de rezolvare.Daca nu vi s-a propus nimic pana la repararea masinii, acum este tarziu.daca vi se refuza plata pe acest motiv ii puteti actiona in judecata.
Nu exista o relatie comerciala intre dv. si asiguratorul masinii care v-a lovit(accidentat). Relatia respectiva este intre cei doi, asigurator si asigurat.Atat!

Alte discuții în legătură

Ce sanse de castig am, daca dau in judecata un aigurator care refuza plata unor reparatii la masina pe rca? elirossonero elirossonero Buna ziua, In urma cu aproximativ o luna am fost implicata intr-un accident usor cu cateva daune, in care nu am fost vinovata. Am incheiat cu soferul ... (vezi toată discuția)
Casco vs. rca lorefaur lorefaur Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: Doua masini, ale aceluiasi proprietar-societati comerciale-se ciocnesc si rezulta o ... (vezi toată discuția)
Accident rutier vidus vidus Apelez din nou la bunavointa dvs. cu o intrebare. Tatal meu este vinovat de producerea unui accident rutier soldat cu pagube materiale (masina lovita are ... (vezi toată discuția)