avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... recurs?!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

recurs?!

buna ziua, sunt parte vatamata intr-un proces penal (inselaciune)...s-a dat verdictul de vinovat pentru invinuit cu obligativitate de plata a daunelor si acesta a depus recurs...intrebarile mele sunt:
1. Avocatul imi cere plata separata pentru reprezentarea la recurs...e normal ?
2. Daca instanta l-a obligat la plata daunelor (si v-a ramane asa si dupa recurs) trebuie sa mai deschid un proces in civil?
3. Daca instanta nu l-a obligat la plata daunelor cerute de mine (ci o suma mult mai mica) pot sa deschid un proces in civil pentru asta?...
va multumesc anticipat pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: ContSters181996 , utilizator 14:51, 5 Mai 2011
Da, e normal .
Nu v-ati constituit parte civila in procesul penal?
Daca actiunea civila a avut loc in cadrul procesului penal si instanta l-a obligat sa va plateasca daune, nu mai este cazul sa deschideti proces civil.
Daca totusi, ulterior pronuntarii hotararii , s-au descoperit sau s-au nascut noi pagube , va adresati instantei civile.
va multumesc de raspuns...
1. m-am constitut parte civila dar judecatoare nu a disjuns procesele judecandu-se "la comun"....si vedictul final a fost ca nu e de acord cu cat am cerut ci cu paguba initiala...
2. sa zicem ca sunt de acord hotararea instantei eu nu mai trebuie sa mai deschid un civil pentru al obliga sa plateasca ci pur si simplu e suficienta hotararea finala a instantei?!
ce termen are de plata el paguba? cand pot sa ii pun sechestru pe bunuri sau care e procedura...
din nou mii de multumiri
Nu trebuia disjunsa actiunea civila.
Daca instanta v-a acordat doar despagubiri pentru paguba,,initiala" , adica despagubiri pentru prejudiciul material , probabil ca nu ati solicitat si daune morale.Trebuia sa le ceretide la inceput.
Hotararea instantei prin care vi se acorda despagubiri poate fi pusa in executare daca debitorul nu va plati de buna voie.
am solicitat daune morale argumentand chiar la momentul respectiv si de ce le cer....dar decizia instantei a fost sa mi se plateasca doar prejudiciul material si bineinteles inchisoare cu executare pt respectivul (era recidivist)...inca o intrebare vi se pare o decizie justa inchisoare de 1an si jumatate pentru un recidivist pentru inselaciune :)?.... exista un terment in care trebuie sa plateasca debitorul de "buna voie"?....va multumesc de informatii
Probabil ca inculpatul a beneficiat de circumstante atenuante , chiar fiind recidivist, altfel nu se explica.Cand anume s-a judecat? A ales calea recunoasterii faptei pentru a beneficia de reducerea pedpsei cu o treime? Ar fi explicabil asa.
Daca debitorului nu i s-a acordat un termen de plata si nici nu doreste a-si indeplini obligatia de plata va puteti adresa unui executor pentru a urma procedura executarii silite.

Alte discuții în legătură

Daune morale in caz de accident nstancu nstancu in urma unui accident cu vatamare corporala un prieten a fost condamnat la plata unei amenzi penale.Din actiunea civila disjunsa din acelasi dosar] ... (vezi toată discuția)
Impacarea partilor in proces penal mihaela1985 mihaela1985 Vreau sa ma ajutati cu urmatoare problema. Exista un proces penal in curs de desfasurare pentru violare de domiciliu,tulburarea linistii publice si ... (vezi toată discuția)
Contestatie cedo sau alta instanta peste curtea de apel I_O_VDM I_O_VDM La CEDO sau la ce alta instanta pot contesta un acord de recunoastere a vinovatiei inculpatului? Fapta inculpatului (recidivist): inselaciune in forma ... (vezi toată discuția)