avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... recurs?!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

recurs?!

buna ziua, sunt parte vatamata intr-un proces penal (inselaciune)...s-a dat verdictul de vinovat pentru invinuit cu obligativitate de plata a daunelor si acesta a depus recurs...intrebarile mele sunt:
1. Avocatul imi cere plata separata pentru reprezentarea la recurs...e normal ?
2. Daca instanta l-a obligat la plata daunelor (si v-a ramane asa si dupa recurs) trebuie sa mai deschid un proces in civil?
3. Daca instanta nu l-a obligat la plata daunelor cerute de mine (ci o suma mult mai mica) pot sa deschid un proces in civil pentru asta?...
va multumesc anticipat pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: ContSters181996 , utilizator 14:51, 5 Mai 2011
daca tot am dezvoltat....el si-a recunoscut fapta...aveti idee ce ar putea sa se intample in urma recursului???...si un alt lucru....el acum e la inchisoare sau tre sa se termine procesul de tot?? :)..merci
Daca e recursul inculpatului nu i se poate agrava pedeapsa, daca procurorul a declarat recurs in defavoarea inculpatului pedeapsa i se poate majora.
Nu am idee daca cel condamnat este deja inchis, ca regula, in ziua ramanerii definitive a hotararii de condamnare ,se emite mandatul de executare , iar daca cel condamnat se afla in stare de libertate se fac demersuri pentru aducerea la indeplinire a mandatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune morale in caz de accident nstancu nstancu in urma unui accident cu vatamare corporala un prieten a fost condamnat la plata unei amenzi penale.Din actiunea civila disjunsa din acelasi dosar] ... (vezi toată discuția)
Impacarea partilor in proces penal mihaela1985 mihaela1985 Vreau sa ma ajutati cu urmatoare problema. Exista un proces penal in curs de desfasurare pentru violare de domiciliu,tulburarea linistii publice si ... (vezi toată discuția)
Contestatie cedo sau alta instanta peste curtea de apel I_O_VDM I_O_VDM La CEDO sau la ce alta instanta pot contesta un acord de recunoastere a vinovatiei inculpatului? Fapta inculpatului (recidivist): inselaciune in forma ... (vezi toată discuția)