avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Contestatie CEDO sau alta instanta peste Curtea de Apel
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Contestatie CEDO sau alta instanta peste Curtea de Apel

La CEDO sau la ce alta instanta pot contesta un acord de recunoastere a vinovatiei inculpatului? Fapta inculpatului (recidivist): inselaciune in forma continuata si amenintare in forma continuata. In urma admiterii acordului raspunderea inculpatului este derizorie, iar partea civila nu isi poate recupera prejudiciul pt ca instanta a lasat partea civila nesolutionata pt ca nu exista nicio intelegere intre parti si nu mi se pare corect ca justitia sa scape inculpatul de plata si partea vatamata sa ramana vatamata atat timp cat a demonstrat inselaciunea. Inculpatul nu doreste o intelegere pt ca sursa de trai este din inselaciuni si doreste cu orice pret condamnarea la inchisoare a partii vatamate desi aceasta a demonstrat legalitatea integrala a sumei. Curtea de apel a respins apelul. Partea civila isi mai poate recupera prejudiciul? Mai are vreo sansa?
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Ianuarie 2019
I_O_VDM, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:48, 19 Ianuarie 2019
Se adreseaza instantei civile.
Pentru litigiul civil.sa aveti grija sa nu depășiți 3 ani de la data comiterii faptei ca sa nu va pierdeți dreptul.de a obține hotărâre judecătorească.
Instanța penală nu a gresit cu nimic în judecarea cazului penal si nici la CEDO nu ati castiga.

Avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pedeapsa de 4 ani cu executare pentru inselaciune ContSters125947 ContSters125947 Buna ziua, Am si eu doua nelamuriri..fara a intra prea mult in detalii as dori sa va intreb daca vi se pare justificata poate prin comparatie, o pedeapsa de 4 ... (vezi toată discuția)
Consiliere juridica birzaveanu birzaveanu Am fost chemat in instanta in luna martie 2010 in calitate de parte vatamata, in proces cu d-l \"X\" in calitate de inculpat pentru inselaciune(art.215 C.p.). ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru I_O_VDM I_O_VDM Daca am un prejudiciu de recuperat in urma unui proces penal in care latura civila a ramas nesolutionata pt ca inculpatul nu doreste o intelegere cu persoana ... (vezi toată discuția)