avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune-iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune-iesire din indiviziune

Tatal meu a murit anul trecut, si as dori sa intru in posesia mostenirii lasate de el si bunica mea de pe tata insa titlu de proprietate se afla la o sora de-a tatalui meu care refuza orice colaborare.A mituit primarul si secretarul din comuna, ca sa nu dea nici un fel de informatii legate de mostenire.
intrucat inevitabil voi ajunge la judecata,va rog sa-mi spuneti de unde pot sa obtin informatii despre intinderea mostenirii, de unde pot face rost de o copie dupa titlu, mai exact cu ce sa incep? Mentionez ca tatal meu a zacut la pat multa vreme si nu am vrut sa-l necajesc cu asa ceva. Sa va dea D-zeu sanatate!
Cel mai recent răspuns: ContSters4579 , utilizator 00:00, 23 August 2004
Primul lucru ar fi, dupa parerea mea, sa accepti mostenirea tatalui tau - Dumnezeul sa-l dihneasca in pace - pentru ca sa nu risti sa fii repudiat de la mostenire prin neacceptare cf prev. art.700 Cod civil. O acceptare expresa in fata notarului ar fi indicat, dar ai grija sa nu depasesti 6 luni de la data survenirii decesului.
...pentru cea din urma intrebare...va trebui sa va adresati unui notar care va dezbate succesiunea dupa tatal dvs. fara interventia fratilor lui care nu au vocatie la mostenirea lui...in masa succesorala lasata se va include si cota-parte de 1/5 din paminturile de pe titlu cota stabilita de notar potrivit c.civ....si doar acum, cind solicitati iesirea din indiviziune cu unchii si matusile dvs. daca nu va intelegeti va trebui sa va adresati instantei...dar mai intai dezbateti mostenirea...
...in legatura cu titlul de proprietate, exista posibilitatea obtinerii unui duplicat de la oficiul judetean de cartografie, geodezie etc....din datele furnizate inteleg ca titlul s-a dat pe bunica dv....
te intereseaza mostenirea lasata de tatal tau sau de bunica ta?in aceeasi situatie ma aflu si eu. important este sa ai grija sa nu treaca cele 6 luni in care poti deschide succesiunea. si eu ma lovesc de indiferenta si rautatea surorilor tatalui meu si sotiei lui. daca titlul de proprietate este pe numele bunicului eu vin la mostenire prin reprezentare , urcand in locul si gradul tatalui meu care este decedat. intrebare in acest caz sotia lui mai are vreun drept? deci la mostenirea de la bunicul. va rog un raspuns cat mai urgent
Quote:

On 2004-08-23 14:54, Anonymous wrote:
te intereseaza mostenirea lasata de tatal tau sau de bunica ta?in aceeasi situatie ma aflu si eu. important este sa ai grija sa nu treaca cele 6 luni in care poti deschide succesiunea. si eu ma lovesc de indiferenta si rautatea surorilor tatalui meu si sotiei lui. daca titlul de proprietate este pe numele bunicului eu vin la mostenire prin reprezentare , urcand in locul si gradul tatalui meu care este decedat. intrebare in acest caz sotia lui mai are vreun drept? deci la mostenirea de la bunicul. va rog un raspuns cat mai urgent corssi2002@yahoo.co.uk

Alte discuții în legătură

Scoatere din indiviziune simultan cu dezbaterea mostenirii DARIAE DARIAE Buna seara! Bunicii mei au auvut trei copii. Dupa decesul bunicului meu cand am facut dezbaterea mostenirii, unul dintre copii si bunica mea au renuntat la ... (vezi toată discuția)
Situatie succesiune-titlu de proprietate Ion1944 Ion1944 In 1986 dupa decesul tatalui a fost facuta succesiunea X devenind mostenitor cu cota intraga (doar pt casa, terenul fiind in proprietatea statului), fratii y ... (vezi toată discuția)
Titlu proprietate din care a fost omis un moștenitor. care este procedura pentru a fi inclus? cristian militaru cristian militaru Daca unul din mostenitorii legali ,sintem 4,(cu certificate de mostenitor legal) ai unei personae decedate a fost omis,cum poate sa fie trecut in acest titlu (vezi toată discuția)