avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Depunere intampinare in recurs
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Depunere intampinare in recurs

O intrebare. In cadrul unuei actiuni in Recurs, intimata-reclamanta depune Intampinare împotriva cererii de Recurs introdusa de recurentul-parat. Recurentul-parat dupa termenul acordat de catre instanta pentru studierea Intampinarii intimatei, poate depune Intampinare indreptata împotriva motivelor invocate din intampinarea intimatei ? Care este articolul legal din C.P.Civ.
A doua intrebare. Poate fi invocata CONFIDENTIALITATEA unui Contract de furnizare a energiei termice incheiat cu o ASOCIATE de PROPRIETARI, în urma căruia au fost incheiate Conventii Individuale cu fiecare proprietar in baza acelui contract, insa fara a se aduce la cunostinta proprietarilor nici de asociatie nici de furnizorul respectiv, despre prevederile respectivului contract.
In fapt, un proprietar a dorit ca inainte de incheierea respectivei Conventii incheiate direct cu furnizorul de servicii, sa i se puna la dispozitie Contractul invocat cum ca ar fi fost incheiat cu Asociatia. Motivatia data este ca poate avea acces la respectivul dosar, doar dupa incheierea conventiei, deoarece acel contract este CONFIDENTIAL. intre Furnizor si Asociatia de Proprietari.
Cu deosebit respect va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: nelush2103 , utilizator 20:30, 26 Mai 2011
Nu recurentul nu depune "intampinare" ci da respunsuri la intampinarea intimatului. Numai in cazul cand toatepartile litigante declara recurs atunci aveati posibilitatea sa faceti intampinare. Asa ca faceti numai precizari si raspunsuri fata de chestiunile ridicate di intimat prin intampinare.. Succes:sorry:
Nu exista prevedere in vigoare ,conform careia contractele incheiate de asociatia de proprietari cu furnizorii de servicii sunt confidentiale
Invocarea unui astfel de motiv contravine art 10 din L nr 230/2007 si art 12 A c) din HG nr 1588/2007
Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces,la cerere ,la orice document al acesteia
Ultima modificare: Joi, 5 Mai 2011
goe_07, utilizator
In recurs, nu exista text de lege pentru intrebarea dvs. nr.1.Mai nou, daca de la depunerea cererii de recurs si pana la primul termen de judecata, au trecut cateva luni, si/desi intampinarea depusa de catre intimat, nu a fost comunicata, instantele de recurs nu mai acorda nici macar termen pentru a lua la cunostinta de continutul acesteia.

Clauza de "confidentialitate" intr-un contract prestari servicii incheiat de catre o societate- furnizor de utilitati cu o asociatie de proprietari, vizeaza doar "partile implicate" in incheierea/semnarea acelui contract, prin urmare, orice membru al asociatiei de proprietari este indirect, parte in contract...."stricto-sensu".

Parerea mea este ca acel "proprietar" a avut dreptate iar motivatia primita de acesta, cum ca "poate avea acces la respectivul dosar, doar dupa incheierea conventiei, deoarece acel contract este confidential, intre Furnizor si Asociatia de proprietari" nu este intemeiata, imi pare a fi o motivatie "puerila".

Cine este "Asociatia de proprietari"????Din cine este formata??? Sa nu-mi spuneti ca doar Presedintele asociatiei (desemnat ca reprezentant legal al asociatiei ca sa semneze respectivul contract) este/formeaza Asociatia!Eu...chiar nu o sa va cred.:)
Nu omiteti esentialul ca proprietarul este in fapt cel care achita contravaloarea serviciilor asigurate prin contractul incheiat de catre furnizorul de servicii cu asociatia de proprietari.
Nu omiteti ca proprietarul in temeiul art 12 A c) si d) din HG nr 1588/2007 are dreptul sa formuleze contestatie la lista de plata de intretinere lunara,iar presedintele de asociatie detine obligatia sa ii raspunda la contestatie,respectiv sa ii comunice toate informatiile legate de activitatea asociatiei de proprietari
Multumesc foarte mult Dl. Manole.
=D>

Alte discuții în legătură

viciul de procedura cu recurentul,,,,,,,,,in recurs? Manole Dumitru Manole Dumitru O speta impotriva unei Asociatii de proprietari cu obiect de judecata \"constatarea existentei sau inexistentei a unui drept subiectiv sau legitim\". ... (vezi toată discuția)
Intampinare la recurs titisor29 titisor29 Buna ziua se mai face intampinare la recursul formulat de recurentul / reclamant daca am facut recurs si eu instanta de fond a admis numai un capat de ... (vezi toată discuția)
Hotarare cu semne de intrebare ceitreimuschetari ceitreimuschetari Buna ziua, speta noastra este urmatoarea. Se infiinteaza o asociatie de proprietari. Unul dintre membri introduce un recurs prin care solicita respingerea ... (vezi toată discuția)