avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Service interfon
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Service interfon

Buna ziua,
apelez la bunavointa dvs. intr-o problema si va rog sa-mi dati "o mana" de ajutor. Locuiesc intr-un bloc de 10 etaje, iar la intrarea fiecarei scari este instalat cate un interfon. Pe scara unde detin in proprietate un apartament, pentru instalarea interfonului, din cei 132 de proprietari, au platit doar 100 in acest caz doar ei folosindu-se de interfon. La intretinere in schimb, luna de luna, se percepe o taxa pentru service interfon de la toate cele 132 de apartamente si nu doar de la cei 100 de proprietari care il folosesc. Administratorul spune ca asa trebuie impartita taxa de intretinere, ca este o cheltuiala comuna si nici nu vrea sa auda comentarii in legatura cu aceasta. Nu mi se pare normal sa participam si noi la cheltuielile aferente service-ului pentru intretinerea interfonului sau poate ca este corect sa contribuim si noi care nu il folosim? Ce parere aveti si cui ar trebui sa ne adresam in acest caz, ANPC-ului? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 08:11, 27 Ianuarie 2012
Mi se pare suspect sa afirmati ca nu utilizati deloc interfonul. Pana la urma, sistemul de acces in bloc trebuie sa-l folositi si dvs. ca sa aveti acces la apartamentul pe care il detineti. Ori, pentru intretinerea lui este necesar un service. Taxa ce vi se retine intra la cheltuieli comune in aceste conditii.
Este problema interna proprietar-asociatie de proprietari,care nu intra in competenta de solutionare ANPC
Realizati ca interfonul este montat la parte comuna cale de acces in imobil,astfel incat costurile de intretinere parte comuna este legal a fi percepute tuturor proprietarilor care pentru a ajunge la proprietatea individuala se deservesc de respectivul sistem de inchidere ,prevazut si cu interfon
Ca sa intrii in bloc nu e nevoie de interfon. Cine nu a dorit sa-si traga interfon in apartament nu a contribuit cu bani, asa cum spune si persoana de mai sus. Usa de la intrare se poate deschide cu cheia sau cu cartela magnetica. Pe acestea le pot lua fiecare dintre locatarii blocului platind separat de costul retelei interfonului. Deci nu consider ca servisul acelei retele trebuie sa fie suportat de toti ci doar de cei care beneficiaza efectiv de ea.
Service-ul se plateste pentru instalatia pusa pe usile de acces in scara.
Pentru aparatul din casa nu se plateste service, acesta se repara si se plateste separat de acest service de baza.
Noi deschidem cu cheia... am inteles care ar fi ideea, va multumesc pentru raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Plata abonament lunar lift si interfon DORUSTA DORUSTA Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca plata abonamentelor lunare la ascensor si interfon se platesc conform cotei parti sau pe nr de persoane. Am citit art ... (vezi toată discuția)
Plata interfon dddgab dddgab In blocul nostru firma de service interfon a facut oferta pentru un pret fix pe apartament (3 lei/ap). In contract este trecuta suma totala adica 288 lei (pt ... (vezi toată discuția)
Vecini dificili!!! chega chega vrem sa punem interfon pe scara, iar o vecina care are apartamentul dat in chirie nu vrea sub nici o forma sa puna, adica sa dea bani. ea nefiind deranjata de ... (vezi toată discuția)