avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata interfon
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata interfon

In blocul nostru firma de service interfon a facut oferta pentru un pret fix pe apartament (3 lei/ap). In contract este trecuta suma totala adica 288 lei (pt 96 apartamente).
Conform legii cheltuielile de reparatii la aparatura interfonului (cand va fi cazul) vor fi repartizate dupa cota indiviza.
Intrebarea mea : este corect ca valoarea de 3 lei sa fie trecuta in liste pentru fiecare apartament (conf art 49 din HG 1588, considerand-o cheltuiala individuala a apartamentului) sau sa fie defalcata suma totala de 288 lei tot dupa cota indiviza ?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 09:01, 25 Februarie 2012
Suma va fii trecuta pe fiecare apartament,nu conteaza daca sunt 4 camere sau garsoniera,interfonul este unu pentru fiecare apartament.
Daca contractul este facut pentru un numar de apartamente, atunci si repartizarea sumei abonamentului se face in acelasi fel - egal pentru toate apartamentele.
Iata ce scrie in HG 1588/2007 cu Normele de aplicare a Legii 230/2007:
Art. 55. - Alte cheltuieli in cadrul asociatiei de proprietari se repartizeaza in conformitate cu normele si normativele avute in vedere la facturarea comuna a acestora si/sau in conformitate cu clauzele prevazute in contractele incheiate cu furnizorii respectivelor servicii.
dddgab a scris:

Conform legii cheltuielile de reparatii la aparatura interfonului (cand va fi cazul) vor fi repartizate dupa cota indiviza.

Poate aveti dreptate. In ce lege spuneti ca se prevede repartizarea cheltuielilor cu interfonul pe cota indiviza?
Ma refeream la cele 2 articole din HG 1588 :
Art. 44 pentru instalatia de pe usa, broasca, amortizorul, conexiunile prin proprietatea comuna etc. pe cota indiviza si
Art. 49 pentru instalatia din apartament.
Dar in contract, desi s-a stabilit tariful ca produs intre nr. de apartamente si valoarea de 3 lei/ap. este trecuta numai suma totala de 288 lei (numai in oferta initiala s-a specificat valoarea de 3 lei/ap).
Eu cred ca ar trebui ca in listele de intretinere sa se treaca 3 lei pentru fiecare apartament iar in cazul unei defectiuni la instalatia de pe usa sau a ansamblului, in cazul in care se cere o suma suplimentara (de ex. pentru piese, deoarece manopera nu ar trebui sa se mai plateasca conform contractului) aceasta sa se repartizeze pe cota indiviza.



Ultima modificare: Marți, 21 Februarie 2012
dddgab, utilizator
Apartamentele ai caror proprietari nu au fost de acord cu instalarea interfonului si nu beneficiaza de de acest serviciu cu toate acestea contractul a fost facut pentru nr. total al apartamentelor motivandu-se faptul ca altfel instalarea serviciului nu era fezabila asa incat cheltuielile pt. instalatia pe broasca,pe usa a conexiunilor cat si pt. service au fost repartizate in mod abuziv acestor apartamente care nu au instalat aparatul iar jetoanele pt. intrare in imobil sant vandute fara a se elibera chitanta.

Alte discuții în legătură

Vecini dificili!!! chega chega vrem sa punem interfon pe scara, iar o vecina care are apartamentul dat in chirie nu vrea sub nici o forma sa puna, adica sa dea bani. ea nefiind deranjata de ... (vezi toată discuția)
Service interfon marcop marcop Buna ziua, apelez la bunavointa dvs. intr-o problema si va rog sa-mi dati \"o mana\" de ajutor. Locuiesc intr-un bloc de 10 etaje, iar la intrarea fiecarei ... (vezi toată discuția)
Pot fi obligat sa montez interfon in apartament? g.neacsa g.neacsa asociatia de locatari a incheiat un contract cu nu stiu ce firma si acum vine si-mi spune ca trebuie sa-l montez si sa-l platesc. deoarece nu am fost anuntat ... (vezi toată discuția)