avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Service interfon
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Service interfon

Buna ziua,
apelez la bunavointa dvs. intr-o problema si va rog sa-mi dati "o mana" de ajutor. Locuiesc intr-un bloc de 10 etaje, iar la intrarea fiecarei scari este instalat cate un interfon. Pe scara unde detin in proprietate un apartament, pentru instalarea interfonului, din cei 132 de proprietari, au platit doar 100 in acest caz doar ei folosindu-se de interfon. La intretinere in schimb, luna de luna, se percepe o taxa pentru service interfon de la toate cele 132 de apartamente si nu doar de la cei 100 de proprietari care il folosesc. Administratorul spune ca asa trebuie impartita taxa de intretinere, ca este o cheltuiala comuna si nici nu vrea sa auda comentarii in legatura cu aceasta. Nu mi se pare normal sa participam si noi la cheltuielile aferente service-ului pentru intretinerea interfonului sau poate ca este corect sa contribuim si noi care nu il folosim? Ce parere aveti si cui ar trebui sa ne adresam in acest caz, ANPC-ului? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 08:11, 27 Ianuarie 2012
Sigur ca este posibil sa nu primiti raspuns la reclamatie nici dupa 6 luni. Ati constatat exact dumneavoastra acest fenomem.
Intrebati acolo unde ati depus reclamatia in ce stadiu este. Intrebati daca s-a dispus sau nu inceperea unei anchete, asa cum ati solicitat. De-abia daca s-a dispus o ancheta o sa se vada cat va dura. Dar este posibil sa se fi considerat ca nu-i de competenta lor si nu declanseaza nici o ancheta.
Sincer, daca ati depus reclamatia la politie nu cred ca aveti sanse de a se rezolva ceva. Am vazut cazuri mai grave, inclusiv de falsuri in actele asociatiei, in care politia n-a declansat nici o ancheta penala. Va sfatuiesc sa incepeti prin contestarea in scris a listei de cheltuieli catre conducerea asociatiei. Dupa ce primiti raspunsul va adresati compartimentului Asociatii de proprietari din cadrul primariei de care apartineti. Daca nu gasiti sustinere singura cale ramane cea a instatei.
Buna dimineata,
Saptamana trecuta am aflat ca mi s-ar fi trimis raspunsul acasa, la reclamatia facuta in urma cu mai multe luni, inainte de sfarsitul anului. Am stat de vorba cu postasul si acesta isi aminteste ca mi l-a pus la cutia postala. Banuiesc ca mi-a fost sustras din cutia postala de catre administratorul blocului care era prin preajma, dar nu am nicio dovada.
Nu este prima data cand imi dispare corespondenta, desi exista interfon si imi este greu sa cred ca vin hotii sa-mi fure mie scrisorile sau citatiile din cutia postala.
Pot face o reclamatie la politie in legatura cu acest fapt?
Va multumesc pentru sfaturi, cam tarziu si daca se poate, va rog un raspuns.
Dv. puteti face o reclamatie, aveti aceasta libertate, dar ganditi-va ca e posibil sa nu aveti si o rezolvare a cazului din lipsa de dovezi. Puteti cere insa o copie a acestei scrisori de la firma prestatoare.
Ultima modificare: Vineri, 27 Ianuarie 2012
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata abonament lunar lift si interfon DORUSTA DORUSTA Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca plata abonamentelor lunare la ascensor si interfon se platesc conform cotei parti sau pe nr de persoane. Am citit art ... (vezi toată discuția)
Plata interfon dddgab dddgab In blocul nostru firma de service interfon a facut oferta pentru un pret fix pe apartament (3 lei/ap). In contract este trecuta suma totala adica 288 lei (pt ... (vezi toată discuția)
Vecini dificili!!! chega chega vrem sa punem interfon pe scara, iar o vecina care are apartamentul dat in chirie nu vrea sub nici o forma sa puna, adica sa dea bani. ea nefiind deranjata de ... (vezi toată discuția)