avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort prelungit
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort prelungit

Sunt in divort cu sotia.Vreau sa divortez ptr. neintelegeri si certuri nesfarsite.Procesul dureaza mai mult decat m-am asteptat iar intre timp am cunoscut o alta femeie cu care as vrea sa-mi continui viata.Divortul nu s-a pronuntat inca.Faptul ca ma intalnesc cu o alta femeie va afecta decizia judecatoarei?
Cel mai recent răspuns: deziluzie77 , utilizator 12:46, 4 Noiembrie 2009
iarina mai a scris:

Si eu sunt interesata de subiect.
In cazul in care cel care a intentat actiunea din culpa comuna, este cel care a facut o noua "cunostinta", cum sta situatia? Cum poate afecta asta acordarea custodiei copilului? Dar partajul?


Chestiunea este relativa.
Daca sunteti mama aveti sanse mai mari decat sotul la incredintarea copilului.
Partajul nu va fi influentat de aceasta legatura extraconjugala a sotului.
Sa nu va prinda pe dvs cu mata in sac sotul.Atunci se pot comlica lucrurile.
Nu vad de ce se complica lucrurile, nu vad de ce e malefic pentru femeie a fi prinsa cu mata-n sac, dar e relativ pentru barbat.
Aiurea!
Depinde de avocati mai mult, care are si care n-are... in rest, faptul ca ti-ai refacut viata inainte de divort nu te face nicio mama mai rea si niciun tata mai rau.
Iar partajul, nici atat!
Slava domnului, nu suntem in SUA, acolo unde orice se compenseaza in bani.
Ma refeream la incredintarea copilului.
Sotul poate sa invoce ca este o mama imorala si incep sa apara probleme cu privire la incredintarea minorului.
Evident ca depinde si de contextul in care are o relatie extraconjugala mama minorului.
Sotul oricum are sanse foarte reduse la incredintarea minorului.De aceea am zis ca chestiunea este relativa.

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Marți, 8 Iulie 2008
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
La ioncredinatrea copilului ma refeream si eu, nu vad legatura. Daca nu poti argumenta, nu mai conyteaza la ce anume te referi...
Chestia cu "mama e imorala" e din secolul trecut, nu mai tine in instante. A se vedea jurisprudenta recenta in acest sens.
E vorba de niste libertati ale mamei de a avea o viata sociala si daca nu-si deranjeaza copilul cu asta, nu vad relevanta!
#-o
Libertatile trebuie exercitate in conformitate cu Constitutia si cu legea.
Acesta este un aspect de fapt pe care instanta de judecata il apreciaza de la caz la caz.
Eu am rezerve serioase despre educatia pe care o poate da o mama imorala unui copil.De aceea sunt de parere ca si peste un secol acest lucru va fi relevant.
Numai un judecator iresponsabil poate incuvinta minorul unei mame imorale si daca exista si probe in acest sens hotararea aiurea nu poate rezista in instantele de control judiciar.
Notiunea de mama imorala este chestiunea care atrage o alta relativitate a problemei.
In mod clar o mama imorala dovedita risca intr-un mod iminent sa piarda incredintarea copilului pentru carente educationale pentru simplul motiv ( asa ca idee) ca minorul va putea urma aceeasi cale.
Spre exemplu, din parintii infractori ies copii infractori.
Educatia a contat, conteaza si va conta si in secolul urmator intrucat asa cum iti cresti copilul asa va fi.
Majoritatea spetelor se bazeaza pe fapte nedovedite, caz in care, simpla sustinere ca mama este imorala nu poate duce la concluzia ca aceasta afirmatie este reala.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Explicatie PREDA MELANIA PREDA MELANIA Cumnatul meu este casatorit de sapte ani din aceasta casnicie a rezultat un copil, sotia sa are o alta relatie cu un barbat casatorit care are si el la ... (vezi toată discuția)
Strigat de ajutor...ce sanse am? mikare mikare sunt divortata de aproximativ 2 ani din vina ambelor parti, copilul minor ramanand la mine, pensia alimentara stabilita la 200 lei, fara partaj. Luna aceasta ... (vezi toată discuția)
Neacceptare divort Atrisjis Atrisjis Buna ziua Sotia a demarat procedura de divort. Motivele invocate sunt insulte, scandaluri, lipsa respect fata de socri. Motivul real este delapidarea unei ... (vezi toată discuția)