Am un proces pe rol cu societatea la care am lucrat, am cerut acordarea drepturilor salariale neacordate , dar am auzit ca societatea se va autodizolva. in acest caz prin ce modalitate as mai putea sa-mi recuperez aceste drepturi? Mi s-a spus de actiunea pauliana, dar eu inca nu am suma stabilita prin instanta. Pana se va termina procesul , administratorul societatii va trece totul pe o alta firma sau va instraina absolut tot si nu vor mai fi mijloace de recuperare . Pot impiedica in vreun fel acest lucru?
Da, se poate face acest lucru ..faceti cerere de instituire a sechestrulkui asigurător.
Potrivit art.591 C.proc.civ. : „Creditorul care nu are titlu executoriu, dar a cărui creanţă este constatată prin act scris şi este exigibilă, poate solicita înfiinţarea unui sechestru asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile ale debitorului, dacă dovedeşte că a intentat acţiune. El poate fi obligat la plata unei cauţiuni în cuantumul fixat de către instanţă” (alin.1).
Instanţa poate încuviinţa sechestrul asigurător chiar dacă creanţa nu este exigibilă, în cazurile în care debitorul a micşorat prin fapta sa asigurările date creditorului sau nu a dat asigurările promise ori atunci când este pericol ca debitorul să se sustragă de la urmărire sau să-şi ascundă ori să-şi risipească averea. În aceste cazuri, creditorul trebuie să dovedească îndeplinirea celorlalte condiţii prevăzute de alin. 1 şi să depună o cauţiune al cărei cuantum va fi fixat de către instanţă”. (alin.3).