avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... diferenta
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

diferenta

care este diferenta dintre un contract de vanzare cumparare si unul de furnizare?
Cel mai recent răspuns: ContSters202274 , utilizator 17:07, 5 Mai 2011
teoretic, numai denumirea...
Contractul de vanzare - cumparare este un contract prin care una din parti -vanzatorul-stramuta proprietatea unui bun al sau asupra celelilalte parti-cumparatorul care se obliga in schimb a plati vanzatorului pretul bunului vandut.
Este un contract sinalagmatic, cu titlu oneros, comutativ, consensual si translativ de proprietate.
Contractul de furnizare este un contract cu executare succesiva a carui executare presupune mai multe prestatii esalonate in timp, in principal de adeziune, al carui continut si clauze sunt prestabilite, in intregime, de catre una din parti, cealalta parte neavand posibilitatea de a le modifica, fiind libera sa le accepte sau sa nu le accepte
Ultima modificare: Joi, 5 Mai 2011
ContSters202274, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de v-c a unui mobil calandrino21 calandrino21 Buna ziua! In speranta ca voi fi cat se poate de scurt, va rog, daca se poate, sa-mi raspundeti la cateva intrebari: Am pierdut un proces ce avea ca obiect ... (vezi toată discuția)
Contractul vanzare cumparare in forma electronica ?? divatz divatz Buna seara am si eu o intrebare Contractul de vanzare cumparare dat cumparatorului are valabilitate sau cumparatorul trebuie sa aiba contractul in original. ... (vezi toată discuția)
Navlosire Georgescul Georgeasca Georgescul Georgeasca contractul de navlosire este contract real ? (vezi toată discuția)