avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... navlosire
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

navlosire

contractul de navlosire este contract real ?
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 19:08, 30 Septembrie 2009
Da, daca implica si remiterea materiala a unui lucru, asa cum este cazul unui contract de transport.Insa un contract de transport pe mare, din cate am citit, nu are un caracter real, fiind suficient acordul partilor , pentru inchierea sa valabila.
lawmediation a scris:
contractul de navlosire este contract real ?

Buna seara,
Contractul de transport maritim de marfuri este acel contract prin care una din parti – o companie de transport naval (navlosantul) se obliga sa transporte marfuri dintr-un port in altul pe mare, iar cealalta parte – navlositorul (expeditorul) sa plateasca pretul stabilit (navlul).
Se poate vorbi despre un drept al navlosantului la pretul stabilit (navlu) si despre un drept al navlositorului (expeditor) la transortarea marfii dintr-un port in altul pe mare, in siguranta, pentru care a incheiat contractul.
Nu cred ca acest tip de contract comercial poate naste un drept real.
Ultima modificare: Marți, 29 Septembrie 2009
legalmgm, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
Acest contract are o dubla trasatura;
-contractul sinalagmatic de navlosire are o latura consensuala
- contractul prezinta, ca orice act comercial, caracter oneros, folosinta navei gasindu-si echivalent in contra-prestatia baneasca a navlului.
Eu cred ca nu poate fi real, deoarece actul real este acel act juridic civil care nu se poate incheia prin simpla manifestare de vointa, ci aceasta trebuie sa fie insotita de predarea bunului.

Alte discuții în legătură

Emitere conosament LNicoleta LNicoleta Buna ziua. Desfasor activitate de transport avand cod CAEN 5229, si sunt interesata sa aflu ce este necesar pentru a putea emite conosament / Bill of Lading? ... (vezi toată discuția)
Avizare trimisa prin email neprimita lucian1985 lucian1985 Buna ziua Mi-a venit un transport pe mare ceea ce necesita descarcarea marfii in depozit.Firma de transport zice ca mi-a trimis avizare de descarcare in ... (vezi toată discuția)
Client dezagreat a utilizat o alta societate pentru a apela la serviciile noastre wtl30 wtl30 Buna ziua, suntem casa de expeditii si organizam transporturi multimodale (rutier+maritim) containerizate. Urmare unei discutii telefonice in care am agreat ... (vezi toată discuția)