avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... procura
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

procura

Cat timp este valabila o procura? Procura este facuta in Spania in 2007.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:42, 8 Mai 2011
Pana la revocare,,,sau cand mandatarul face un inscris de renuntare, si, comunicarea renuntarii celui care ia dat mandatul (procura),,sau prin moartea mandatarului...:sorry:
Este valabila pana cand se revoca, pana cand "expira" termenul pentru care a fost facuta in alte situatii, sau functie de importanta a ceea ce este de facut poate fi considerata deja "veche" si nu mai este luata in calcul, se cere una recenta.
depinde in ce scop a fost facuta.
unele au termen nelimitat (pana la revocare sau decesul uneia din parti), pt drepturi banesti - 1 an jumatate, pt iesirea minorului din tara- un an...
Persoana imputernicita poate adminstra bunuri mobile si imobile, poate instraina orice fel de bunuri, s.a.
astfel de procura e valabila pana la revocarea ei.. insa nu e buna decat pt administrare. pt vanzare, aveti nevoie de procura speciala in care fiecare bun e identificat ( imobil x, compus din, aflat la adresa..., masina marca x, serie caroserie... etc)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament octaviana_26 octaviana_26 Unchiul meu, a carui sotie este decedata, mi-a facut testament prin care\"toate bunurile mele mobile si imobile ce se vor gasi la data incetarii mele din ... (vezi toată discuția)
Procura de mandatar BOGDAN EUGEN BOGDAN EUGEN Salutare, procura de mandatar este valabila pana in momentul revocari acesteia,iar mandatarul poate interzice proprietarulul de drept sa faca anumite servici ... (vezi toată discuția)
Valabilitate procura amalia2009 amalia2009 Buna ziua, Imi poate spune cineva cat timp este valabila o procura ? Daca se precizeaza ca e valabila in timp pana la indeplinire, atunci nu exista o limita ... (vezi toată discuția)