Salutare, procura de mandatar este valabila pana in momentul revocari acesteia,iar mandatarul poate interzice proprietarulul de drept sa faca anumite servici pentru care mandatarul sa angajat? mandatarul poate instraina un bun ce face obictul acelui mandat fara ca asta sa fie dus la bun sfarsit?? ba mai mult sa incaseze bani in numele proprietarului asta dupa ce a aflat ca nu mai are accea putere legala? cum se pedepseste o asfel de fapta?? mandatarul mentionand ca mandatul se prelungea in mod tacit, dar cand a fost chiemat cumparatorul in instanta sa speriat si a inchieiat un contract de cesiune, asta find la fel de ilegal zic eu pt ca mandatarul nu a indeplinit mandatul dat ba mai mult a instrainat fara a fi proprietar cu drepturi depline, pentru obligatia de a face acesta a spus ca mandatul a fost cu titlu gratuit#-o dar cand a incasat bani nu a fost tot cu titlu gratuit:(:(, anticipat va multumesc
pentru ca, în numele şi pe seama sa, să îndeplinească următoarele acte:
a) să reprezinte Mandantul în faţa oricăror persoane fizice şi juridice, autorităţi publice centrale sau locale, autorităţilor jurisdicţionale, oficiilor şi instituţiilor private sau publice;
b) să redacteze, să semneze, să depună şi să ia în primire cereri, declaraţii, înştiinţări, reclamaţii sau contestaţii, precum şi orice alte documente şi formulare în vederea îndeplinirii unor proceduri administrative, care sunt necesare în activitatea operativă a Mandantului;
c) să acorde procuri terţilor pentru exercitarea tuturor atribuţiilor menţionate mai sus.
Prezenta procură a fost acordată astăzi, _________, pe termen nelimitat / pe termen limitat, de la data de _______ până la data de _______ / pentru o durată de ___ ani/luni de la data ________ şi rămâne în vigoare până la revocarea ei scrisă.
ati incheiat o procura speciala prin care ati imputernicit pe cineva sa va vanda un imobil si ulterior vanzarii acesta a incasat banii fara sa ii mai remita catre dvs?
salutare, asa este, dar si mai grav este faptul ca acesta nu a indeplinit mandatul dat de mine.
Problema sta asa: am inchieiat cu acesta o promisiune bilaterala de vanzare cumparare in pe 2 imobile pe care le mostenisem, acest promitent cumparator ma convins sa-i fac o procura speciala in care acesta sa angajat ca se va ocupa el de obtinerea documentelor necesare vanzari cumparari acestor imobile, acesta a avut termen de 1 an, in penultima luna din anul de care acesta a avut procura promitentul cumparator si totodata mandatarul meu nu a facut nimic, dupa trecerea termenului de 1 an l-am notificat prin executorul judecatoresc si am revocat procura speciala,in ziua in care acesta a fost notificat acesta a vandut cele 2 imobile si a incasat o suma in numele meu, asta fara a fi proprietar cu drepturi depline deoarece imobilele nu fusese trecute in patrimoniul sau, a urmat 5 ani de procese, in final am castigat definitiv si irevocabil, dar acesta a intentat un nou dosar avand accelasi obiect ca cel pe care la pierdut . acesta a"omis sa depuna la dosat ca a fost mandatarul meu si ca a incasat bani in numele meu. ce este de facut in situatia asta??? Multumesc anticipat