avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... procura de mandatar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

procura de mandatar

Salutare, procura de mandatar este valabila pana in momentul revocari acesteia,iar mandatarul poate interzice proprietarulul de drept sa faca anumite servici pentru care mandatarul sa angajat? mandatarul poate instraina un bun ce face obictul acelui mandat fara ca asta sa fie dus la bun sfarsit?? ba mai mult sa incaseze bani in numele proprietarului asta dupa ce a aflat ca nu mai are accea putere legala? cum se pedepseste o asfel de fapta?? mandatarul mentionand ca mandatul se prelungea in mod tacit, dar cand a fost chiemat cumparatorul in instanta sa speriat si a inchieiat un contract de cesiune, asta find la fel de ilegal zic eu pt ca mandatarul nu a indeplinit mandatul dat ba mai mult a instrainat fara a fi proprietar cu drepturi depline, pentru obligatia de a face acesta a spus ca mandatul a fost cu titlu gratuit#-o dar cand a incasat bani nu a fost tot cu titlu gratuit:(:(, anticipat va multumesc
Cel mai recent răspuns: BOGDAN EUGEN , utilizator 12:29, 16 Februarie 2012
Daca este vorba de mandatul cu sine insusi adica el mandatarul era imputernicit sa vanda in numele dvs oricarei persoane inclusiv lui, ar fi trebuit specificat in mandat intinderile acestuia, adica pretul, modalitatea de incasare, predarea banilor etc...trebuiau trecute toate clauzele actlui de vanzare tocmai pentru a va proteja pe dvs.Puteti cere anularea actului pentru dol prin reticenta, daca asta este speta.......eu asa am inteles...
buna ziua, da asa este mandatul cu sine insusi, insa avea calitatea de promitent cumparator al bunului imobil in baza unei promisinuni bilaterale. acesta a instrainat acest teren exact in ziua in care a primit notificare ca nu mai are aceasta putere legala, dupa aceea asa numitul cumparator a facut un anume contract de cesiune, in care mentioneaza ca a predat terenul mandatarului care primise bani, totul a fos o cacealma in scopul de a induce in eroare instanta civila, tinand cont ca mandatarul si totodata promitentul cumparator stia ca procura a fost revocata si notificat pe acest aspect. miltumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! am încheiat o promisiune de vânzare pentru un teren ... matrix73 matrix73 Bună ziua! Am încheiat o promisiune de vânzare pentru un teren în anul 2014 în calitate de mandatar al vânzătorului, având procură specială de ... (vezi toată discuția)
Hotarare care tine loc de act de vanzare-cumparare niculaucarmen niculaucarmen printr-o procura incheiata in luna martie 2008 sunt imputernicit sa vand dreptul de proprietate a unui teren. In aceeasi procura este mentionat si faptul ca ... (vezi toată discuția)
Valabilitate procura pentru vanzare? alexberi alexberi Pentru o Procura de Vanzare, exista o limitare a dreptului de valabilitate? Procura este inregistrata la notar si prin ea Vanzatorul mandateaza o persoana ... (vezi toată discuția)