avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contract de comodat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contract de comodat

Avem o societate cu raspundere limitata careia i-a expirat sediul de 2 ani si mai avem o societate care detine o constructie proprietate.Putem face un contract de comodat intre cele doua societati?
Da.
Da, daca a doua societate si-a intabulat constructia in cartea funciara.
Contractul va trebui inregistrat la ORC cu un act aditional la actele constitutive privind modificarea sediului societatii.
Avand in vedere situatia prezentata puteti incheia acest contract de comodat.
Buna ziua!
Da, bineinteles.
Probabil ca va referiti la stabilirea sediului ambelor societati in acelasi imobil.
Pentru mai multe conditii legale in care se poate realia acest lucru, va recomand sa cititi art. 17 din Lg. 31/ 1990 actualizata.
Art. 17
(1) La autentificarea actului constitutiv in cazurile prevazute la art. 5 sau, dupa caz, la darea de data certa a acestuia, se va prezenta dovada eliberata de oficiul registrului comertului privind disponibilitatea firmei si declaratia pe propria raspundere privind detinerea calitatii de asociat unic intr-o singura societate cu raspundere limitata.
(2) La acelasi sediu vor putea functiona mai multe societati, daca este indeplinita cel putin una dintre urmatoarele conditii:
a) imobilul, prin structura lui, permite functionarea mai multor societati in incaperi diferite;
b) cel putin o persoana este, in conditiile legii, asociat in fiecare dintre societati;
c) daca cel putin unul dintre asociati este proprietar al imobilului ce urmeaza a fi sediul societatii.
(3) Notarul public va refuza autentificarea actului constitutiv sau, dupa caz, persoana care da data certa va refuza operatiunile solicitate, daca din documentatia prezentata rezulta ca nu sunt indeplinite conditiile prevazute la alin. (1).
Cu stima,
av. Silviu Serban

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract comodat Haralambie BARBU Haralambie BARBU Doresc sa primesc un p.d.v. privind obligativitatea inregistrarii unui Contract de Comodat la Directia Impozite si Taxe Locale si termenul de inregistrare dupa ... (vezi toată discuția)
Vreau sa inchiriez un imobil pauul_sorin pauul_sorin vreau sa inchiriez un apartament pentru birouri, si sa inregistrez acolo punctul de lucru al firmei, am vorbit cu proprietarul iar in acel imobil are sediu ... (vezi toată discuția)
Sediu social raducanu_tatiana raducanu_tatiana Buna ziua. Am si eu o nelamurire. Doresc sa-mi fac o firma. Problema e ca acolo unde vreau sa-mi inregistrez sediul social, mai sunt inregistrate inca trei ... (vezi toată discuția)