avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Vreau sa inchiriez un imobil
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Vreau sa inchiriez un imobil

vreau sa inchiriez un apartament pentru birouri, si sa inregistrez acolo punctul de lucru al firmei, am vorbit cu proprietarul iar in acel imobil are sediu firma careia i-a fost inchiriat anterior imobilul. Se pot intampina probleme la registrul comertului in legatura cu inregistrarea punctului de lucru ? Sa inchiriez sau incerc alte demersuri pe langa proprietar si fostul chirias ?
Cel mai recent răspuns: pauul_sorin , utilizator 19:45, 17 Martie 2010
Poate a expirat sediul fostului chirias. Verificati la registrul comertului.
Legea 31/1990
"Art. 17. - (1) La autentificarea actului constitutiv în cazurile prevăzute la art. 5 sau, după caz, la darea de dată certă a acestuia, se va prezenta dovada eliberată de oficiul registrului comerţului privind disponibilitatea firmei şi declaraţia pe propria răspundere privind deţinerea calităţii de asociat unic într-o singură societate cu răspundere limitată.
(2) La acelaşi sediu vor putea funcţiona mai multe societăţi, dacă este îndeplinită cel puţin una dintre următoarele condiţii:
a) imobilul, prin structura lui, permite funcţionarea mai multor societăţi în încăperi diferite;
b) cel puţin o persoană este, în condiţiile legii, asociat în fiecare dintre societăţi;
c) dacă cel puţin unul dintre asociaţi este proprietar al imobilului ce urmează a fi sediul societăţii.

(3) Notarul public va refuza autentificarea actului constitutiv sau, după caz, persoana care dă dată certă va refuza operaţiunile solicitate, dacă din documentaţia prezentată rezultă că nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute la alin. (1).
Daca te afli in vreuna din situatiile de la al.2, poti sa inchiriezi acolo.
Bafta!
am verificat si nu scrie nimic de sediu expriat. Am si vorbit fostul chirias astazi la telefon, a zis ca se ocupa de problema sa scoata sediul de acolo problema e daca in cazul in care tergiverseaza demersurile, eu am posibilitatea sa inregistrez punctul de lucru

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema sediu social marius.radu85 marius.radu85 Salutare! Am si eu urmatoarea problema: nu pot inregistra sediul social deoarece exista deja o firma inregistrata in garsoniera mea. Mai pe larg: In ... (vezi toată discuția)
Gazduire sedii sociale liviu.v liviu.v Salutare . Sunt interesat de idee Gazduirii de Sedii Sociale intr-un singur spatiu dar stiam ca nu se pot infiinta mai multe firme intr-un singur spatiu ... (vezi toată discuția)
Infiintare s.r.l. Cristyanna Cristyanna As vrea sa infiintez un S.R.L., insa la sediul social (apartament cu doua camere) figureaza alte trei trei societati comerciale (la registrul comertului ... (vezi toată discuția)