avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Acte necesare inmatricularii unui tractor pe raza ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Acte necesare inmatricularii unui tractor pe raza comunala

Buna ziua doresc sa stiu ce acte sint necesare inmatricularii unui tractor. conform cu ordonanta lege,...etc . multumesc.
Cel mai recent răspuns: Silviu velican , utilizator 18:09, 13 Noiembrie 2016
va intreb pt ca la primarie nu stie ce acte imi trebuie.
am gasit asta :
Înregistrarea vehiculelor se face pe baza următoarelor documente:

* actul de proprietate a vehiculului, în original şi copie (factura, contract de vânzare-cumpărare).;
* dovada efectuării inspecţiei tehnice potrivit legii, excepţie făcând vehiculele cu tracţiune animală. Inspecţia tehnică periodică se va efectua la staţii autorizate şi dotate corespunzător.
* cerere de înregistrare a vehiculului;
* actul de identitate al solicitantului, în original şi copie, în cazul persoanelor fizice sau certificatul de înmatriculare de la Registrul Comerţului în cazul persoanelor juridice, în original şi copie;
* act justificativ din care să rezulte sarcina maximă autorizată, serie motor, serie şasiu, culoare, precum si numărul de inventar al vehiculului;
* dovada de plată a contravalorii certificatului de înregistrare, precum şi a plăcuţelor cu numerele de înregistrare,
* certificat de atestare fiscală a plăţii impozitelor şi taxelor prevăzute de lege către bugetul local;

Plăcuţele cu numărul de înregistrare şi certificatul de înregistrare se eliberează personal solicitantului sau persoanei împuternicite de solicitant.
o cerere arata cam asa
[ link extern ]

codul rutier

Art.14. - (1) Tramvaiele, troleibuzele, mopedele, masinile si utilajele autopropulsate utilizate în lucrari de constructii, agricole, forestiere, tractoarele care nu se supun înmatricularii, precum si vehiculele cu tractiune animala se înregistreaza de catre consiliile locale, care tin si evidenta acestora.
(2) Categoriile de vehicule care nu sunt supuse înmatricularii sau înregistrarii, precum si cele care nu se supun inspectiei tehnice periodice se stabilesc prin ordin comun al ministrului transporturilor, constructiilor si turismului si al ministrului administratiei si internelor, care se publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.
multumesc pt raspuns.sper sa imi fie de folos.
Vreau si eu sa cumpăr un tractor si nu stiu ce trebuie să-mi dea la el ....ce trebuie si unde trebuie făcute actele sal trec pe numele meu ..??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Circulatia tractoarelor si altor utilaje agricole pe drumurile publice costy71 costy71 Buna ziua . Sunt detinatorul unui tractor si al catorva utilaje agricole si as dori sa stiu daca pot circula cu acest tractor pe drumurile publice fara sa il ... (vezi toată discuția)
Numar de înregistrare local nicollettaB nicollettaB Buna ziua, am vrut sa inregistrez mijlocul de transport , caroserie: Masina autopropulsata pt lucrari, caroserie ATV, la primarie pentru numar local si nu mi ... (vezi toată discuția)
Inscriere autoturism la primarie gigione01 gigione01 Am vazut zilele acestea circuland pe sosea un ARO cu numar de inregistrare de la Primarie. Eu am un Oltcit.Dar as vrea sa-mi iau una de teren din strainatate ... (vezi toată discuția)