multumesc floare -de-colt pentru sprijin.in plus vreau sa adaug ca relatiile dintre parinti in timpul casatoriei au fost foarte bune.nu erau divortati , tatal a decedat in urma unui accident de masina la o luna dupa nasterea celui de al doilea copil.acuma dezbat mostenirea dupa tata din acest motiv matusa minorei a fost numita curator pentru a-i reprezenta interesele deoarece mama minorei este si ea parte in procesul pentru succesiune.din cate am inteles cu banii din polita de asigurare au de continuat lucrarile la casa pe care o au in constructie.cecul cere tot felul de documente efectiv plimba femeia pe drumuri.problema este ca nu stim ce document ii poate elibera primaria pentru a primi banii.ce ar putea sa o ajute probabil si cecul vrea sa se acopere cu documente
Va spun mai intai despre asigurare,domeniul acesta imi este mai cunoscut.
Deci,numai unul dintre copii a fost desemnat beneficiar pe polita.Se putea modifica,in sensul ca putea fi desemnat si copilul nou nascut dar...asa s-a intamplat.
Suma asigurata o primeste numai copilul desemnat beneficiar.Adica,acea suma nu intra in masa succesorala.Mai mult,nu se poate ataca in justitie,beneficiarul desemnat primeste banii si nimeni nu poate sa ii pretinda.Sotia supravietuitoare poate cere sa fie luate in considerare sumele reprezentand prime de asigurare.Acestea pot fi considerate donatie,deci s-a micsorat patrimoniul.Acesta este singurul lucru pe care il poate face pentru ea si pentru celalalt copil.
Nu stiu de ce s-a ajuns la proces...poate pentru indemnizatia de asigurare?
Oricat de mult si-ar dori,doamna respectiva nu poate folosi acei bani pentru finalizarea lucrarii.Banii sunt ai primului copil,acesta mosteneste si o cota parte din casa.Daca din banii lui se realizeaza alte lucrari la casa,tot el are un drept de creanta.
Dupa parerea mea,banii vor ramane in cont.Date fiind conditiile,mama nu poate avea acces la ei.Matusa nu prea are ce sa faca.Nu trimite ea copilul la scoala(daca este cazul)nu il duce la medic....de ce ar cere acceptul sa ridice bani din cont?
Imi pare rau pentru doamna dar nu are ce face pana la finalizarea procesului.Se considera ca sunt interese contrare astfel ca nu poate administra acei bani.
Asigurarile de viata sunt foarte bune dar trebuie gandite bine si aspectele referitoare la beneficiar.Nu mai spun ca azi continua constructia casei pentru ea si copilasi-daca se gandeau mai serios la acest aspect.
Aceasta este parerea mea,urmeaza sa vada cum se va termina totul.
Nu este nevoie sa deschideti alt subiect,trebuie doar sa apasati butonul raspunde.