in urma decesului tatalui un copil minor are de ridicat de la cec o suma mare de bani deoarece tatal acesteia a avut asigurare pe viata la grave si la imputernicit a fost trecuta doar fiica acestuia.s-a instituit curatela, curator fiind numita o matusa a copilului dar de la agentia cec a fost respinsa dispozitia primarului.s-a intocmit o noua dispozitie unde a fost trecuta curator mama copilului cu toate ca nu cred ca este corect.in baza carui alt document s-ar putea ridica acesti bani.cei de la cec au cerur dispozitie de tutore. ce tutore doar un parinte e mort nu ambii, copilul are deja un reprezentant legal- mama acestuia.au respins dispozitia in care matusa era curator pe considerentul ca de ce nu e trecuta mama copilului.va rog din suflet sa-mi spuneti ce document poate elibera primaria in baza caruia sa se ridice maine acesti bani.imi cer scuze pentru ca nu merg toate tastele de la tastatura si nu am putut scrie cu litere mari acolo unde a fost nevoie.multumesc pentru sprijin
Cand scrieti despre copilul minor va referiti la fiica?Fiica(copilulul minor?)a fost desemnata beneficiar pe polita de asigurare-cred ca asta ati vrut sa spuneti.
Cred ca tatal a fost consiliat gresit.Daca relatiile dintre soti sunt bune trebuie insistat pe ce inseamna calitatea de beneficiar a minorului.Sotul supravietuitor are nevoie de bani pentru a se descurca cu toate,este ideal sa fie desemnat beneficiar pentru a nu intampina greutati(chiar daca nu pe toata suma).
Care a fost situatia parintilor,erau cumva divortati?Pentru ca desemnarea unui curator se face doar in anumite conditii.Daca s-au ivit interese contrare intre tutore si minor,spre exemplu.
Mama este tutorele. Cand unul dintre parinti decedeaza,obligatiile si drepturile parintesti sunt exercitate de catre parintele aflat in viata.
Nu stiu de ce este asa mare graba cu ridicatul banilor si de ce ar trebui ca matusa sa dispuna de ei.De ce nu este corect ca mama sa administreze banii copilului sau?Oricum nu poate dispune de ei dupa bunul sau plac.