avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partajul succesoral
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partajul succesoral

În anul 1977 a decedat mătuşa mea, altfel spus sora mamei tatălui meu. Suntem doi fraţi şi ne-a lăsat un testament întocmit la notar în care scrie că suntem legatari universali. Pentru că la data decesului mătuşii eu şi fratele eram minori, a fost desemnat curator tatăl nostru. Când eram încă minori, la mai puţin de un an de la decesul mătuşii, tatăl nostru, în calitate de curator a vândut casa moştenită şi a depus banii la CEC. Partea neplăcută este că suma reală obţinută a fost mult mai mare decât Cea declarată în faţa notarului. Părinţii mei au risipit diferenţa de bani şi în plus şi cele 250 grame de aur şi 3 kg de argint şi o suma importantă de bani pe care mătuşa decedata i-a avut în casa sub formă de lichidităţi. Imediat cum am implinit 18 ani, părinţii m-au obligat sa semnez pentru a scoate de la CEC banii obţinuţi din vânzarea casei pe care deasemenea i-au risipit. După ce m-au deposedat de moştenire, m-au evacuat din casa pe care au luat-o de la părinţii tatălui meu în urmă unei excrocherii. Întrebarea mea este dacă am şanse sa mai recuperez ceva din moştenirea lăsată de mătuşa mea.
Nu aveti sanse pentru ca se presupune ca banii au fost cheltuiti in interesul minorilor pana la majorat iar dupa aceea ,majori fiind , ati acceptat sa scoateti acei bani . Este pacat ca nu va puteti intelege cu parintii dvs. asupra mostenirii bunciilor.Calea amiabila este cea mai indicata .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune testamentara mariaalbu mariaalbu Matusa a lasat un testament pe numele nepotului si fratelui ei.Unchiul,sotul ei a intocmit testamentul numai pe numele cumnatului(fratele sotiei),prin care ... (vezi toată discuția)
Succesiune magda2007 magda2007 Buna ziua, Sunt legatar universal (pe bunurile mobile si imobile, tot ce a dobandit in viata si ce ii revine dupa deces,) in urma testamentului facut de ... (vezi toată discuția)
Succesiune buna ziua, matusa mea a lasat bunurile prin testament ... helene100 helene100 Succesiune Buna ziua, Matusa mea a lasat bunurile prin testament intocmit la notar , nepotilor/stranepotilor de frate/Sora si unei prietene. Matusa nu ... (vezi toată discuția)