avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Polistist, martor in proces penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Polistist, martor in proces penal

Buna ziua.

La aproape un an dupa un incident am un dosar ajuns la Parchet. In acel dosar si eu si un politist suntem pe rand faptuitor si parte vatamata. Eu pe 239 alin 2 c pen, el pe 250 alin 3 c pen. V-as ruga sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarele 2 aspecte :
1. Politistul poate sa ii foloseasca pe ceilalti agenti, care au fost de fata la momentul incidentului, ca si martori ?
2. Poate fi folosita in proces, ca si proba, o inregistrare video obtinuta de la un restaurant din zona unde s-a petrecut incidentul ?

Va multumesc mult !

PS: Stie cineva cum pot edita subiectul ?
Ultima modificare: Vineri, 6 Mai 2011
adrianfr, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:23, 6 Mai 2011
Si ceilalti agenti pot avea calitate de martori ei fiind prezenti sau cunoscand imprejurari sau situatii legate de fapte.
Organele de urmarire penala si eventual instanta vor aprecia asupra utilitatii si concludentei inregistrarii , in cazul admiterii acesteia , fiind necesara atestarea veridicitatii ei prin expertiza de specialitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta cu nup desfiintata de catre instanta, a 3-a oara! AlfaBetaOmega AlfaBetaOmega Buna ziua, Voi fi cat mai succint. Ce se poate face in cazul unui dosar penal in situatia in care Instanta a desfiintat solutia de neincepere a urmaririi ... (vezi toată discuția)
Agresiune bobar bobar Buna, sambata seara a suferit o agresiune intr-un club. ce masuri legale poate lua? Mi-a spus ca nu stie cine la agresat. in acea seara a chemat si politia ... (vezi toată discuția)
Luare de mita, clasare Callliope Callliope Am fost martor denuntator intr-un dosar de luare de mita, si am primit ca se claseaza: Avand in vedere ca martorii ..... au denuntat faptele de dare de mita ... (vezi toată discuția)