avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxe de timbru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxe de timbru

am deschis o actiune in instanta cu trei petite pentru care trebuie sa platesc taxa de timbru.
am platit pentru doua petite dar nu am bani pentrui cel de-al treilea.
nu am venituri si doresc sa cer ajutor public judiciar dar am cateva intrebari la care doresc sa primesc raspuns:
1.pot cere doar pentru al treilea petit sau trebuie sa cer si pentru cele platite deja?
2.daca cer pentru toate trei mi se vor da banii inapoi pentru cele pe care deja le-am platit?
3.daca nu platesc taxa de timbru pentru un petit (din trei) se anuleaza doar acel petit sau toata actiunea?
4.cum dovedesc ca nu am venituri?
Cel mai recent răspuns: Andreea Tudor , Avocat 22:44, 6 Mai 2011
nu puteti sa mai faceti cerere de ajutor public pentru a fi scutit de la plata unei taxe judiciare de timbru pe care ce deja ati achitat-o, avand in vedere ca scopul urmarit prin formularea acestei cereri este acela de a nu plati aceasta taxa datorita lipsei de fonduri iar avand in vedere ca dvs le-ati achitat deja nu puteti sa veniti acum sa sustineti ca nu va permiteti sa le achitati.

puteti formula cerere de ajutor public pentru taxa aferenta petitului 3 din actiune, iar lipsa veniturilor o puteti proba printr-o adeverinta eliberata de directia finantelor publice din raza de domiciliu.mai puteti anexa chitante prin care ati achitat cheltuielile de intretinere, sa specificati in cererea de ajutor public daca aveti persoane in intretinere, ajutor de somaj, rate de achitat, etc.

daca nu achitati taxa aferenta petitului 3 si nici nu renuntati la judecata acestui petit actiunea va fi anulata ca insuficient timbrata.
.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerea de apel cand trebuie depusa taxa de timbru? voinea75 voinea75 Va rog sa-mi spuneti, pana cand trebuie depusa taxa de timbru intr-un apel? Pana la prima infatisare? Pana la primul termen? Care e diderenta intre primul ... (vezi toată discuția)
Partaj ANDRONESCU ANDRONESCU 1.La partajarea bunurilor am cerut o cota de 60%. Am platit o taxa pentru diferenta de 10%. In conditiile in care nu voi primi aceasta cota, din bunurile ... (vezi toată discuția)
Am vreo cale de atac daca mi se respinge actiunea ca insuficient timbrata? mariana_marian mariana_marian Daca instanta de fond imi anuleaza actiunea ca insuficient timbrata,am vreo cale de atac?Pot contesta anularea actiunii? (vezi toată discuția)