avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recuperare creante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recuperare creante

Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Avem de recuperat o creanta de la un client cu care am incheiat un contract cu denumire gresita ( Larimex in loc de Larimexcom) , dar cu date de identificare corecte ( J, cui, adresa, administrator, stampila). Am parcurs procedura in instanta in baza oug 119, cererea de chemare in judecata fiind catre Larimex, desi facturile erau emise catre Larimexcom. S-a respins actiunea cu motivarea ca exista "neclaritati cu privire la persoana in favoarea careia au fost livrate marfurile si care si-a asumat obligatia de plata, ce trebuie clarificate pe calea dreptului comun" . Pentru a evita autoritatea de lucru judecat pot sa introduc o noua cerere de chemare in judecata cu denumirea corecta tot in baza oug 119 sau ar trebui sa aleg calea somatiei de plata ? Multumesc mult !
Cel mai recent răspuns: Cristina Popescu , Avocat 11:51, 6 Mai 2011
nu mai puteti formula o noua cerere in baza celor doua acte normative pe care le-ati indicat ; va tb. sa formulati o actiune in pretentii pe calea dreptului comun cu tot ceea ce presupune acest lucru: procedura prealabila a concilierii sau medierii, plata taxei de timbru la valoare, probatoriu complex.
avocat Cristina Popescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura somatiei de plata(oug 119/2007) - comercial andyanya andyanya Creditoarea a deschis in data de 23.09.2010, in baza procedurii somatiei de plata prevazute de OUG 119/2007, o actiune in instanta in vederea recuperarii ... (vezi toată discuția)
Mai este nevoie de conciliere? vrica vrica Am o creanta de recuperat am utizat toate caile procedurii speciale adica invitatie la conciliere invitatie la mediere somatie 5?2001,ordonanta 119/2007. In ... (vezi toată discuția)
Somatie pe oug 119/2007 ela76 ela76 In cazul \"somatie de plata\" pe OUG 119/2007 se poate introduce cererea de plata impotriva unei persoane fizice care nu a semnat contract comercial cu ... (vezi toată discuția)