Vreau sa cumpar 1 apart ,dar cel care il vinde are niste acte pe care nu le inteleg.A fost infiat si s-a desfiat ,zice el.
A cumparat apart de la fiul unei batrane care se casatorise cu alt batran care avea copii si acela i-a facut acte pe apart cu ,,uzufruct viager",apoi bartanul a murit.
Noul proprietar a radiat uzufructul de care aflat cand a incercat sa-l vanda cu ,,prima casa "altcuiva ,dar noul cumparator nu l-a mai vrut,desi era ok,zice el!
Eu l-am gasit prin agentie imobiliara care zice ca e radiat, uzufructul viager actele-s ok si ca se poate vinde si cu uzufruct ,daca notarul face cumva actele cum stie el..Asta imi ridica suspiciuni si ma voi duce la avocat sa intreb,ca e prea complicat.
Ce acte ar trebui sa urmaresc-daca facut sau nu dezbaterea mostenirii sau succesiunea si ce inseamna uzufructul.Notarul are raspundere in cazul in care-mi vinde un imobil care nu e ok in acte sau trebuie mers la avocat?
va multumesc!
Solicitati vanzatorului extrasul de carte funciara a imobilului si verificati daca exista sarcini,daca se mentioneaza radierea uzufructului si insotit si de actul de proprietate consultati un avocat sau un notar.:luck: