avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumpar apartament cu uzufruct viager radiat cum ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumpar apartament cu uzufruct viager radiat cum verific?

Vreau sa cumpar 1 apart ,dar cel care il vinde are niste acte pe care nu le inteleg.A fost infiat si s-a desfiat ,zice el.
A cumparat apart de la fiul unei batrane care se casatorise cu alt batran care avea copii si acela i-a facut acte pe apart cu ,,uzufruct viager",apoi bartanul a murit.
Noul proprietar a radiat uzufructul de care aflat cand a incercat sa-l vanda cu ,,prima casa "altcuiva ,dar noul cumparator nu l-a mai vrut,desi era ok,zice el!
Eu l-am gasit prin agentie imobiliara care zice ca e radiat, uzufructul viager actele-s ok si ca se poate vinde si cu uzufruct ,daca notarul face cumva actele cum stie el..Asta imi ridica suspiciuni si ma voi duce la avocat sa intreb,ca e prea complicat.
Ce acte ar trebui sa urmaresc-daca facut sau nu dezbaterea mostenirii sau succesiunea si ce inseamna uzufructul.Notarul are raspundere in cazul in care-mi vinde un imobil care nu e ok in acte sau trebuie mers la avocat?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: bellefille , utilizator 12:45, 6 Mai 2011
Solicitati vanzatorului extrasul de carte funciara a imobilului si verificati daca exista sarcini,daca se mentioneaza radierea uzufructului si insotit si de actul de proprietate consultati un avocat sau un notar.:luck:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare imobil cu drept de uzufruct viager marius_br marius_br Doresc sa cumpar un imobil care are trei coproprietari si un beneficiar al unui drept de uzufruct viager (in conexiune cu doi dintre proprietari). Daca toti ... (vezi toată discuția)
Dezinteres total al unui unui mostenitor fata de parinte cu handicat, se impune dezmostenirea, parintele doreste contract ...t Vasile Rascanu Vasile Rascanu Parinte singur la tara. Copilul infiat cu drepturi depline nici macar nu da telefon de ani de zile, ajutor nul din toate punctele de vedere ! Proprietatea ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare paula38 paula38 Buna ziua,problema mea este urmatoarea,in anul 1998,bunica cumpara o casa ,iar in contract mama isi rezerva dreptul de a locui intr-o camera,si la notariat ... (vezi toată discuția)