avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune tata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune tata

Daca sotia tatalui meu locuieste in apartamentul la care am dreptul si eu ca unic copil si nu doreste sa-l vand cum procedez pentru a-mi obtine contravaloarea aferenta partii mele din acel apartament? Care este partea care imi revine mie? Daca sunt de acord sa ma despagubeasca pentru partea mea in cat timp este obligata sa-mi achite contravaloarea aferenta partii mele? Ce drepturi are sotia tatalui meu decedat acum un an?
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 16:43, 6 Mai 2011
Din expunerea dvs.lipseste un lucru absolut esential pt.lamurirea situatiei, si anume> sotia tatalui este coproprietara a imobilului? Adica l-a dobandit in timpul casatoriei cu tatal dvs.?
In urma decesului tatalui, ati efectuat succesiunea?
Apartamentul in care locuieste sotia tatalui, este bun propriu al tatalui, sau bun comun al ambilor soti?
Numai in urma succesiunii veti sti exact ce cota vi se cuvine din masa succesorala, pentru ca inteleg ca veniti in concurs cu sotia supravietuitoare.
In urma dezbaterii succesiunii, sotia supravietuitoare va dobandi 1/4 din masa succesorala, iar dvs ca unic copil veti dobandi 3/4, masa succesorala reprezentand bunurile care au apartinut defunctului. Daca apartamentul a fost dobandit de tata inainte de casatorie sau prin mostenire, cotele de mai sus vizeaza intregul apartament, daca a fost dobandit in timpul casatoriei cu sotia supravietuitoare, atunci 1/2 din apartament este proprietatea acesteia, iar cotele de mai sus se aplica la restul de 1/2 din apartament, iar in urma succesiunii sotia va fi proprietar asupra unui drept de 5/8 din apartament, iar dvs. asupra 3/8.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de urmas in urma decesului unui parinte alba.ciprian alba.ciprian tatal meu s-a recasatorit cu o doamna ,au cumparat impreuna o casa si ne-am mutat impreuna toti trei in ea , dupa 13 ani de casnicie el a murit ,eu am ramas ... (vezi toată discuția)
Va rog,ajutati-ma cu un sfat! Raluca_Claudia Raluca_Claudia Locuiesc cu sotul meu in casa parintilor mei,mentionez ca sunt singurul copil,tatal meu a decedat in februarie,nu am facut succesiunea pentru ca am considerat ... (vezi toată discuția)
Drept la mostenire ...elena ...elena Sotul meu are un copil dintr-o casnicie anterioara, plecat din tara , in varsta de 25 ani,De curand se intereseaza ca apartamentul in care locuiesc cu sotul sa ... (vezi toată discuția)