avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzarea unui apartament dobandit in timpul casatoriei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzarea unui apartament dobandit in timpul casatoriei dar nerevndicat dupa divort1

Buna,
As vrea sa ma ajutati cu o nelamurire.Parintii mei au achizitionat un apartament in timpul casatoriei, dar nu dupa mult timp de la achizitionare au divortat dar nu au facut partajul.inainte de divort tatal meu s-a internat in spital timp de 4 luni timp in care mama mea a refacut contractul de vanzare cumparare cum k l-ar fi achizitionat acel apartament bunicul meu si nu ei si ca i l-ar fi lasat mostenire.In mmentul de fata mama mea vrea sa se recasatoreasca cu un alt barbat si vrea sa vanda apartamentul si sa ne dea afara din casa spunand ca noi nu avem nici un drept la acel apartament!tin sa mentionez ca sora mea este minora iar eu sunt majora.eu nu sunt de acord cu vanzarea apartamentului!ce pot sa fac? pot sa o impiedic cumva?
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 19:35, 7 Mai 2011
buna ziua,
lamuriti va rog un aspect: parintii dvs au cumparat sau au incheiat doar un antecontract de vanzare cumparare.
@adina22adynutza
Incercati sa dati detalii mai coerente.
Pt incheierea unui contract de vanzare-cumparare trebuie sa fie prezenti vanzatorul si cumparatorul. Daca acel cumparator este bunicul, despre ce vorbim?
Informatiile pe care le furnizati nu sunt destul de clare, nu se cumpara un apartament prin proces-verbal, de asemenea nici un act semnat de 2 parti nu se poate "anula" unilateral (chiar si un proces verbal).... Ce fel de act de proprietate exista in prezent asupra apartamentului?
ei au incheiat in prima faza doar un proces verbal care l-a semnat si tatal meu unde sa mentionat cca s-a achitat o anumita suma de bani iar restul se vor achita dupa ce prorietara de atunci aduce dovezi cum ca nu sunt datorii la acel apartament.dar cand s-a dat ulrima suma de bani tatal meu nu a mai fost prezent deoarece era internat in spital....iar contracul propriu-zis s-a facut p numele tatalui ei si nu pe al lor.fiind contactata de catre tatal meu ,fosta proprietara a refuzat sa-i dea procesul verbal care a fost incheiat in prezenta lui!X-(
Daca am reusit sa inteleg bine, s-a incheiat initial o promisiune de vanzare cu parintii, moment in care s-a achitat un avans din pret, insa contractul de vanzare propriu-zis n-a mai foste incheiat cu parintii dvs. ci cu bunicul (tatal mamei dvs.). In momentul de fata, daca mai este in viata, bunicul este proprietarul apartamentului, daca nu mai este in viata, atunci trebuie dezbatuta succesiunea si aici deja este o alta chestiune. In alta ordine de idei, vanzarea apartamentului catre bunicul fara acordul parintilor dvs. (deci si al tatalui) care au achitat impreuna o parte din pret este abuziva (poate nu e termenul cel mai corect din punct de vedere juridic, dar sigur ati inteles la ce ma refer).

Alte discuții în legătură

Mostenire Carolina17 Carolina17 Bunica mea are un apartament, nu are copii sau frati, prin urmare doar eu sunt mostenitoarea ei, as vrea sa stiu cum se procedeaza si cat costa sa transcriu ... (vezi toată discuția)
Divort fara partaj - cadastru si intabulare - achizitionare apartament de catre fiu JohnB JohnB Buna ziua, Parintii au divortat in urma cu aprox 20 ani, dar nu au trecut printr-un partaj. In calitate de fiu doresc sa stiu ce etape trebuie sa urmez ... (vezi toată discuția)
Urgent covadonga covadonga buna ziua.in anul 2000 sa cumparat o garsoniera pe numele tatalui meu si mama lui.in acte sant trecuti in ordinea urmatoare:numele tatalui meu specificandu se ... (vezi toată discuția)