Am dat unui prieten bunuri pentru a mobila o cabana , acum am rupt relatiile cu el si doresc bunurile inapoi iar el refuza cu trebuie sa procedez; sa depun plingere la politie? la care? cabana este la 40 km de oras .
Din analiza dispozitiilor art 213 Codul penal,rezulta ca pentru existenta infractiunii se cere ca faptuitorul sa detina bunul ce constituie obiectul material al infractiunii pe baza unui titlu,a unui raport juridic patrimonial,ca acesta sa dispuna de bun pe nederept ori sa refuze a-l restitui
Urmeaza a se constata inexistenta titlului,respectiv imposibilitatea probarii eventualei conventii intre parti
Referitor la actiunea privitoare la refuzul de a restitui bunurile,refuzul trebuie sa fie cert,pentru ca o eventuala intarziere,invocare de obiectii sau motivatii obiective care sa justifice intarzierea nu echivaleaza cu refuzul de restituire
Detinatorul bunurilor poate sa invoce varii motive ,inclusiv stare de sanatate precara
Fata de aspectele mentionate de autorul topicului ,nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii de abuz de incredere,nici din punct de vedere al laturii obiective ,nici al celei subiective,eventual situatia putand face obiectul unei actiuni civile
Abuz de incredere
ellis2010
Buna seara,
Am o problema pe care nu stiu cum o pot rezolva. Am imprumutat un card cu o suma de bani unor vechi cunostinte aflate intr-o situatie materiala ... (vezi toată discuția)