avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... art 213 din codul penal abuz de incredere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

art 213 din codul penal abuz de incredere

am dat masina unuei cunostinte imprumut 2 zile dupa care urma sa mio inapoieze sau sa mi dea contravaloarea acesteia. nu am facut niciun act de vanzare sau procura iar persoana careia iam dat masina e de negasit . ce pot face pe cale legala sa mi pot recupera masina?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:46, 27 August 2011
Puteti sesiza organele de cercetare despre cele de mai sus.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 August 2011
ContSters213050, utilizator
puteti face si plangere penala si actiune in civil
Declarati-o furata si sigur va fi gasita.
In conditiile precizate,de recuperat masina,nu va poate garanta nimeni
Avand in vedere ca in evidente dvs figurati drept proprietar al autoturismului ,pe care insa nu il detineti si nu puteti preciza unde se afla,tratati cu responsabilitate situatia.
Pentru a indeparta posibilitatea a va confrunta cu situatii neplacute ,este de preferat sa sesizati oficial serviciul evidenta auto sa detaliati succesiunea faptelor
Din cele precizate nu se regasesc elementele constitutive ale infractiunii invocate in titlu ,
pentru ca art 213 Codul penal care incrimineaza abuzul de incredere,rezulta ca pentru existenta infractiunii se cere ca faptuitorul sa detina bunul mobil ce constituie obiectul material al infractiunii pe baza unui titlu,unui raport juridic patrimonial (depozit,gaj,mandat,
imprumut,etc) sa dispuna de acesta pe nedrept ori sa refuze a-l restitui
Conduita abuziva a faptuitorului se realizeaza prin una din cele trei actiuni insusire,dispunere de acel bun pe nedrept,ori refuz de a-l restitui
Ori in situatia dvs,nu puteti proba dispunerea pe nedrept pentru ca dvs ca act comun de vointa ati inteles sa instrainati masina
Refuzul de restituire,intr-o asemenea situatie ,trebuie sa fie bine stabilit si trebuie sa fie cert,intrucat simpla intarziere,poate fi justificata prin varii motive si obiectii serioase si obiective
in lipsa elementelor care sa incadreze fapta ca si infractiune,situatia dvs se afla in afara ilicitului penal,eventual putand constitui o fapta de natura civila
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 August 2011
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune sau abuz de incredere adinanicolle adinanicolle acum 2 ani am cumparat un autoturism cu suma de 5000 euro dintr-un targ auto din tara de la o persoana care a folosit un nume nume fals la incheierea ... (vezi toată discuția)
înºelatã de o poliþistã kelu dana kelu dana Am fost înşelată cu o sumă de bani şi cu obiecte de valoare de către o cunoştinţă a mea dar care este şi poliţistă.Am fost să fac plîngere la ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere ellis2010 ellis2010 Buna seara, Am o problema pe care nu stiu cum o pot rezolva. Am imprumutat un card cu o suma de bani unor vechi cunostinte aflate intr-o situatie materiala ... (vezi toată discuția)