avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Contor de curent luat de furnizor - posibila o ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Contor de curent luat de furnizor - posibila o expertiza metrologica independenta?

Buna ziua. In primul rand imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie.
Zilele trecute furnizorul de energie electrica a venit si mi-a ridicat contorul si mi-a lasat un bilet in usa care ma invita la sediu pentru lamurirea situatiei.
Ajuns acolo am fost informat ca contorul "are plombele necorespunzatoare" si ca exista suspiciunea ca s-a umblat in el. M-au intrebat ce consumatori am prin casa si m-au invitat marti, 10.05.2011, cand se intruneste o comisie care sa desfaca acel contor in vederea verificarii lui.
Intrebarea mea este: Ce este de facut in situatia in care, desi contorul este intact, comisia trage concluzia ca au fost facute modificari? Exista posibilitatea sa solicit o expertiza metrologica a acestui contor?
Va intreb pentru ca ma indoiesc de profesionalismul acestora si nu cred ca stiu ce inseamna "prezumtia de nevinovatie". Am sesizat din discutia anterioara ca sunt porniti pe ideea ca am umblat la contor sa micsorez consumul, lucru total neadevarat.
Precizez faptul ca am consumul lunar destul de mic pentru ca majoritatea timpului o petrec pe la serviciu, timp in care tot consumul se rezuma la doua frigidere.
Nu inteleg de ce au simtit nevoia sa imi faca un inventar al consumatorilor de prin casa. Faptul ca posed electrocasnice nu inseamna ca le si folosesc.
Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: contrax , utilizator 11:27, 8 August 2011
Am uitat sa va impartasesc si finalul acestei povesti.
In asteptarea intrunirii celei de-a doua comisii, m-am trezit acasa cu o factura de 1600 lei (consum estimat de ei pe o perioada de un an de zile).
Am fost si-am intrebat ce e cu factura aia si mi-au raspuns ca este de plata "rezultatul faptului ca am umblat la contor". Pai da, da' n-am umblat. Astept sa ma cheme la o alta comisie. Tipa mi-a raspuns nonsalant ca daca mi s-a emis factura inseamna ca e inchis cazul meu. Ah, si nu va imaginati ca mi-a esalonat plata celor saisprezece milioane pe mai multe luni, dimpotriva, am fost nevoit sa platesc totul odata amenintat de faptul ca imi vor opri furnizarea curentului electric.
Ulterior mi-am intins antenele si am vorbit cu angajati ai electrica. Lunar trebuie sa aiba un numar de astfel de cazuri. Cand s-a intamplat asta, pe langa mine mai erau aproxiamativ 200 de cazuri nu similare, identice. Intrucat li s-a dat puterea de a decide ce e bine si ce e rau in ograda lor, si nu sunt legati de tribunale sau alte entitati externe, trag pe consumatorii care nu au scandalul in sange. Mizeaza pe comoditatea romanilor ca nu se vor apuca sa-i dea in judecata si astfel mai stoarce niste bani necinstiti de la consumatori.
La momentul de fata am un contor electronic montat la fel ca si cel dinainte, in lipsa mea. Daca are sigiliile intacte sau nu voi vedea la urmatoarea faza similara.
Va multumesc domnilor avocati pentru faptul ca mi-ati fost alaturi cu sfaturi utile care m-au ajutat sa imi dovedesc nevinovatia. hehe
Ultima modificare: Luni, 8 August 2011
contrax, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema furnizor electricitate VasiliuDan VasiliuDan Buna ziua, In tara in care prestatorii de servicii cu monopol isi permit orice, ocrotiti de stat, ma confrunt cu urmatoarea problema: in urma cu doi ani, ... (vezi toată discuția)
Contestare proces verbal e-on andreivio andreivio Buna ziua, La locuinta personala am avut un control de la E-on, in iulie anul trecut, care a constatat ca la contor nu existau doua sigilii. Mi s-a explicat ... (vezi toată discuția)
Contor electric exterior desigilat neautorizat Lulica Lulica Contor electric exterior \"modificat\" Buna ziua Am urmatoarea problema: am un contor electric trifazic montat in exteriorul proprietatii. Desi cutia este ... (vezi toată discuția)