avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii contract colaburare - obligatii la stet
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

contract colaburare - obligatii la stet

ce obligatii are benificiarul si ce obligatii are prestatorul in cazul unui contract de colaborare dintre o societate si o persoana fizica
Cel mai recent răspuns: rocriss , utilizator 21:36, 9 Mai 2011
Prestatorul este cel care prestează serviciile deci realizeaza venituri. Dacă prestatorul este societatea atunci el normal ar trebui să taie factură în baza căreia rezultă TVA de plată şi impozit pe profit 16% Dacă prestatorul este persoană fizică deci am înţeles bine neautorizată atunci se face un contract între cele 2 părţi şi pe bază de dispoziţie de plată ataşată la contract se plăteşte persoana fizică. Depinde şi de ceea ce este prevăzut în contract.
La un contract de prestari servicii/ conventie civila de prestari servicii, beneficiarul trebuie sa retina si sa vireze la buget CAS, somaj si impozit.
Contributia la sanatate este platita de catre prestator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de colaborare intre firma si persoana fizica luciana ana luciana ana Buna ziua, se poate incheia un contract de colaborare intre o firma privata si o persoana fizica (neautorizata)? Este o situatie in care persoana fizica nu ... (vezi toată discuția)
Contributiile aferente unei conventii civile AliceS AliceS Buna ziua, As dori sa stiu si eu, in conditiile in care se incheie un contract civil de prestari servicii cu persoane fizice neautorizate, iar aceste ... (vezi toată discuția)
Contract prestari servicii cf codului civil ContSters69724 ContSters69724 Se poate incheia contract de prestari servicii intre doua persoane fizice neautorizate? Mentionez ca activitatea se desfasoara ocazional. Daca este posibil, ... (vezi toată discuția)