avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contributiile aferente unei conventii civile
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contributiile aferente unei conventii civile

Buna ziua,

As dori sa stiu si eu, in conditiile in care se incheie un contract civil de prestari servicii cu persoane fizice neautorizate, iar aceste persoane au deja si un CIM la o alta societate care vireaza CASS, CAS si Impozitul aferent catre bugetul asigurarilor de stat, atat pt angajator cat si pt angajat, beneficiarul prestarilor de servicii mai este nevoit sa vireze si contributiile sale, daca s-a angajat sa le vireze pe cele ale prestatorului?
Si in ce conditii prestatorului i se retine si contributia pentru somaj/ (mentionez ca persoanei care lucreaza cu contractul civil de prestari i se vireaza cass, si impozitul iar cas nu pt ca deja i se mai vireaza o data prin acel CIM).

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 14:13, 31 Ianuarie 2014
Pt persoanele cu care ati incheiat conventii civile si care sunt salariate la alti angajatori, veti retine si vira doar CASS si impozit.
Contributia la somaj nu se retine de catre societate. Daca prestatorul doreste sa incheie un contract de asigurare cu AJOFM isi va achita singur contributia la somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract colaburare - obligatii la stet mitdan67 mitdan67 ce obligatii are benificiarul si ce obligatii are prestatorul in cazul unui contract de colaborare dintre o societate si o persoana fizica (vezi toată discuția)
Drepturi de autor kp_laura kp_laura va rog sa ma lamuriti care sunt obligatiile salariale ale angajatorului si angajatului in cazul unui contract pe drepturi de autor; va multumesc! (vezi toată discuția)
Angajat cu contract civil de prestari servicii mihador mihador Buna ziua.Va rog sa-mi spuneti ce contributii se opresc angajatilor cu contract de prestari servicii.Mi s-a spus ca sunt mai multe variante:numai 16%impozi ... (vezi toată discuția)