avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... raportare birou credit?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

raportare birou credit?

Buna seara,
am avut un credit auto luat de la Volksbank pe carel-am achitat in totalitate in luna aprilie.
mi-au spus ca am un comision de intarziere la plata de 50 de lei pentru luna iunie 2009.
le-am explicat ca pe 17 iunie am avut un accident rutier si sotia mea a achitat rata pe 19 iunie, termenul fiid de 18 iunie.
comisionul nu este purtator de dobanda si le-am spus ca a fost un caz de forta majora , putand dovedi asta cu actele de internare in spital.
mi-au zis ca daca nu le platesc comosionul ma raporteaza la biroul de credit.
in toata perioada de 4 ani am achitat mereu inainte de termen rata dar pentru o zi intarziere(motivata) nu vor sa inteleaga acest lucru.
pot sa ma raporteze la biroul de credite sau acest lucru e valabil doar pentru rate?
Cel mai recent răspuns: Georgeta Anghel (Rusu) , Avocat 20:28, 8 Mai 2011
Este bine sa faceti verificarea la o banca, apoi demarati procedura de radiere a inscrierii abuzive.
Bancile fac orice inscriere, nu tin cont de motive.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Birou de credit Ovidiu Cozma Ovidiu Cozma Buna seara! In anul 2015 am facut un imprumut la un IFN pe o perioada de 6 luni. Dupa putin timp am pierdut locul de munca, ne mai putand plati rata. Dupa 3-4 ... (vezi toată discuția)
Biroul de credite cl710521 cl710521 Buna ziua, acum 2 ani am avut probleme financiare, lucru pe care l-am comunicat bancii la care aveam un credit de nevoi personale in derulare, propunandu-le ... (vezi toată discuția)
Biroul de credit...... maryan27 maryan27 Am avut intarzieri la achitarea unor credite catre banca/banci prin anul 2008-2009. In anul respectiv mi-am achitat toate creditele in avans de la toate ... (vezi toată discuția)