adelaida_07 a scris:
Inteleg ca lucrati intr-un loc de munca in trei schimburi. Daca un salariat solicita un co, ceilalti colegi vor trebui sa asigure pe o durata determinata continuitatea, iar directorul solicita acordul pentru aceasta schimbare. Sigur ca formularea lasa mult de dorit si pare in forta.....................pana la urma cererea de co trebuie acceptata de conducere pentru a se putea efectua co .................insa motivarea respingerii este o problema pe care doar conducerea are obligatia de a o solutiona..................angajatorul trebuie sa creeze toate conditiile ca salariatii sa poata beneficia de drepturile legale.
In alta ordine si suplinirea absentei unui coleg are reciprocitate, cei ramasi asigura schimbul celui plecat in concediu aceste ore suplimentare trebuiesc in schimb platite. Concediul este legal si platit nu se muncesc siplimentar orele pe care salariatul le petrece in co.
Astfel este bine sa va asigurati ca sunteti pontati si platiti in aceasta perioada 12 ore si imi pare in ordine solicitarea angajatorului.Asta daca am inteles corect ca lucrati in 3schimburi.
Ati inteles corect, lucrez in 3 schimburi si problema nu cu pontatul si plata orelor este, aceste ar fi platite cum trebuie. Problema este modul de exprimare flegmatic a directorului prin mentiunea scrisa pe cerere. Adica el "vrea sa vada semnatura noastra". S amenintarea ca daca nu semnam nu ne aproba cererea. Poate ca in cazul asta eu si colegii mei, adica noi trei dam demisia, asta ar avea un efect foarte negativ asupra firmei, suntem oameni de baza acolo, aproape imposibil de inlocuiti. Pentru ceea ce facem noi acolo trebuie experienta, ce noi am acumulat in multi ani. Oare merita riscul? Pentru amarata de concediu de 10 zile? Programarea a fost facuta inca in ianuarie, anul curent, atunci eram intrebat cand vreau sa ma duc in concediu. Atunci am zis ca in august, iar ei au notat. In iunie am depus cererea. Oricum colegul meu e in concediu deja din 7 iulie, eu nu am semnat mentiunea, cred ca nici cererea nu-i semnata de director, eu raman la ore suplimentare daca e cazul, dar nu 12 ore asta este sigur.