avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1148 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cim -concediu de odihna anual si durata timpului de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cim -concediu de odihna anual si durata timpului de lucru

Buna ziua.Am si eu urmatoarea nelamurire...am fost angajata la o firma iar in contractul meu de munca scrie asa:
Durata muncii.-norma intreaga, durata timpului de lucru fiind de 8 ore/zi 40 ore sapatamana, salariatul obligandu-se sa presteze la cerearea angajatorului ,ore suplimentare care, conform legii ,trebuie sa fie de maxim 48 de ore pe saptamana.
iar la
Durata concediului de odihna anuak este de 21 de zile lucratoare, in raport cu durata muncii.Concediul de odihna se acorda dupa trecerea a cel putin 11 luni de la incadrarea salariatului.Absentele nemotivate se scad din concediul de odihna.

INTREBARE:
1.Este corect si legala sa scrie ca mi se acorda concediul doar dupa trecerea a 11 luni de la angajare?
eu nu stiam sa existe o asemenea conditie stipulata pe undeva...
2.Referitor la durata muncii nu trebuia sa scrie ca programul normal de lucru poate fi de pana la 10 ore pe zi? efectunduse ore suplimentare ..care nu pot depasi 10 ore pe saptamana?#-o
Va rog sa ma lamuriti si pe mine, daca este corect ce a fost inserat in cim-ul meu...
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Roxy30 , utilizator 09:55, 18 Mai 2011
In mod normal concediul de odihna se acorda in functie de perioada lucrata. Depinde ce ati semnat....
Ambele clauze din c.i.m. sunt contrare legii ...
1. Pentru salariaţii angajaţi cu normă întreagă durata normală a timpului de muncă este de 8 ore pe zi şi de 40 de ore pe săptămână.
Durata maxima legala a timpului de munca nu poate depasi 48 de ore pe saptamana, inclusiv orele suplimentare.

2. Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste in contractul individual de munca, cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.

3. Absentele nemotivate nu au cum sa se scada din CO , ci din vechimea in munca a salariatului respectiv.
Am inteles.asa ma gandeam si eu.
Nu ar fi fost mai bine sa scrie asa"O norma intreaga, durata timpului de lucru fiind de 8 ore/zi, 40 ore/saptamana, salariatul obligandu-se sa presteze, la cererea angajatorului, ore suplimentare.Durata maxima a timpului de munca trebuie sa fie de maxim 48 ore pe saptamana (inclusiv orele suplimentare)."
si "Durata concediului anual de odihnã este de ……... zile lucratoare, in raport cu durata muncii (se va acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic).
Absentele nemotivate se scad din vechimea in munca"?
Eu una asa as considera ca trebuie precizat in contract?
Ce ziceti ?
Eu vreau sa ma duc sa discut cu ei aceste clauze.Este bine cum pun eu problema??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cate ore pot lucra legal pe saptamana avand 2 contracte individuale de munca simonna38 simonna38 Cate ore pot lucra legal pe saptamana avand 2 contracte individuale de munca ? multumesc. (vezi toată discuția)
Libere legale maria v maria v Buna ziua Dupa ce am nascut nu am luat concediul de intretinere copil de pana la 2 ani si am mers la serviciu. Mi s-a acordat programul de lucru de 6 ore ... (vezi toată discuția)
Zile lucrate piki mica piki mica Buna ziua.Am si eu o nelamurire.As vrea sa stiu cate zile poti lucra consecutiv,tin sa mentionez ca lucrez intr-un supermarket cate 8 ore pe zi.Multumesc (vezi toată discuția)