avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare -cumparare cu clauza de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare -cumparare cu clauza de intretinere

Tatal are doua fiice ,unic proprietar al unui apartament face un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere cu una din fiice. tatal are dreptul sa ramana in apartament pana la deces .fata intabuleaza apartamentul pe numele ei.trimite in fiecare luna o suma tatalui.fata munceste in strainatate.Poate sa atace cealalta fata contractul de vanzare cumparare,invocand donatia deghizata?cealalta fata fiind avocata. mentionez ca mama este decedata si tatal a cumparat apartamentul dupa moartea mamei.
multumesc anticipat.......
Cel mai recent răspuns: kardula78 , utilizator 21:55, 6 Mai 2011
Poate sa faca orice,are tot dreptul.problema este si daca are castig de cauza.
Consultati un avocat care va poate spune mai multe.Eu aici nu va pot da anumite relatii.
Cum este formulata explicit clauza de intretinere in contractul cu pricina?Fiica desemnata prin contract sa-si intretina tatal a incalcat in vreun fel aceasta clauza?Tatal reclama nerespectarea clauzei de intretinere?
Daca raspunsul este NU ,atunci cealalta sora ,fie ea si avocat,nu are cum sa demonstreze ca e vorba de altceva decat grija pentru parinti asumata de sora ei si printr-un contract.Daca lucrurile nu stau asa si se poate si dovedi aceasta atunci se pot ridica si semne de intrebare.:)
Va multumesc pentru raspuns! in contract se specifica datoria de intretinere ,nu se poate vinde imobilul decat cu acordul ambelor persoane,tatal are dreptul de a locui in apartament pe tot restul vietii lui si intrarea in posesie dupa decesul acestuia.tatal nu reclama nimic,este in viata dar pentru ca sora cealalta este avocata vrem sa stim daca am facut o alegerea buna cu acest contract sau trebuie sa facem altceva ?.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ziua, În 2013 părinții vând un apartament uneia din fiice, ... Ålesund Ålesund ziua, În 2013 părinții vând un apartament uneia din fiice, contract de vânzare cumpărare cu uzufruct viager. Cealaltă fiică primise deja în 1995 ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare cu clauza de imputernicire sorincostel sorincostel buna ziua! va rog sa ma ajutati intr-o privinta presonala; parinti mei au o casa la tara pe care ar vrea sa mi-o da mie cu clauza de intretinere, pana aici ... (vezi toată discuția)
Imposibilitate de a intra in casa nicki nicki Buna seara, Va rog sa-mi dati un sfat in urmatoarea problema: Tatal meu a decedat, iar apartamentul in care locuia a fost cumparat de fiica mea, anterior ... (vezi toată discuția)