avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... preluare creante de catre o persoana fizica
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

preluare creante de catre o persoana fizica

buna ziua. Am facut un imprumut la banca de 20000 euro.in momentul de fata nu il pot achita si exista o persoana fizica care s_a oferit sa ma ajute si sa preia prin act notarial suma pe care o datorez bancii. este posibil? va rog un raspuns urgent
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 12:05, 7 Mai 2011
Nu se poate.
Dar poate sa va imprumute toata suma si sa achitati banca, ramanand sa ii platiti persoanei respective imprumutul.
buna ziua,
eu as zice ca se poate de exemplu printr-o novatie:care este o operaţiune juridică prin care părţile sting o obligaţie veche şi o înlocuiesc cu o obligaţie nouă, astfel încât stingerea celei vechi şi naşterea celei noi au loc concomitent. Novaţia se poate realiza prin schimbarea obiectului sau cauzei vechii obligaţii, subiectele rămânând identice ( novaţie obiectivă) sau prin schimbarea creditorului sau debitorului obligaţiei iniţiale ( novaţie subiectivă).
Firmele de leasing fac asta tot timpul, aproba cesiuni/novatii.
Dar bancile nu. Doar daca e vorba de co-platitor, fidejusor, dar nu e cazul in speta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Novatia SOLTAN SOLTAN VA ROG SA-MI DETALIATI CE ESTE NOVATIA , CUM ISI POATE EA PRODUCE EFECTE, IN CAZUL UNUI CREDIT IPOTECAR, CE AR TREBUII SA FAC.CA SA POT CEDA RATA CREDITULUI ... (vezi toată discuția)
Cesiune de creanta sau novatie cu schimbare de creditor smeagull smeagull Buna seara, Dintre cesiunea de creanta si novatie, ce credeti ca ar fi mai potrivit (=apropiat de starea de fapt) in speta de mai jos: Intre A1 si B ... (vezi toată discuția)
Ce contract? cora.ligia.ionescu cora.ligia.ionescu O firma X are contract de prestari servicii cu Y si X este BENEFICIAR. X doreste sa transfere drepturile si obligatiile acestui contract catre o firma A ... (vezi toată discuția)