avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie concediu medical ca urmare unui accident ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie concediu medical ca urmare unui accident de munca

Va rog sa-mi spuna cineva daca societatea la care sunt angajat, are dreptul sa revina asupra calcularii indemnizatiei ptr c.m datorat unui accident de munca. Concret, la data de 28 febr. am cazut pe scarile firmei la care lucrez si am fost diagnosticat cu fractura si entorsa la incheietura mainii drepte. Am primit c.m. cod 03, pe durata lunii martie, si mi s-a virat echivalentul a100% din salar pe card. Luna aceasta, cand mi-au venit banii pe aprilie (lucrata integral) am constatat o diferenta de 24% in minus. Explicatia sefilor a fost ca mi s-a calculat gresit indemnizatia pe martie, si mi-au retinut diferenta din salariul de pe aprilie. Din informatiile gasite de catre mine nu reiese clar modul de calculare a indemnizatiei, si nu mi se pare corect sa-mi diminueze salariul chiar daca a gresit cineva la calcul...
Cel mai recent răspuns: petru13 , utilizator 15:39, 7 Mai 2011
1. Codul 03 - accident de munca - se plateste cu 100%.
2. Poate pe certificatul din aprilie nu mai era acelasi cod.
3. Cereti explicatii angajatorului (in ce consta greseala pe luna martie)
1.Multumesc mult, asa ma gandeam si eu.
2. Am reluat activitatea de la 1 apr. - deci nu e cazul.
3. Asa voi face, multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil modificata incepand cu 1 ian 2009 l_patachi l_patachi Buna ziua, Pentru o persoana care era deja in CIC la data intrarii in vigoare a acestei legi (deci lua 600+200 RON)si are un venit net pe ultimele 12 luni ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna in perioada cm incapacitate cod 03 dutescu maria dutescu maria Buna ziua, Am un salariat care s-a angajat in 11.03.2016 si s-a accidentat in 18.04.2016 deci are 27 de zile lucrate. Dupa perioada de CM cod 03 de 183 de ... (vezi toată discuția)
Calculul indemnizatiei de somaj jttt77 jttt77 Buna. V-as intreba daca mi s-a calculat bine indemnizatia.. \"Cuantumul indemnizatiei de somaj este o suma acordata lunar si reprezinta 75% din salariul de ... (vezi toată discuția)